Imprimeix
PDF

Armengol i Tur denuncien l’absoluta incapacitat del PP de donar resposta als dos problemes tant importants com el conflicte educatiu i la marginació dels PGE

Armengol i Tur Menorca 171013"Són ineptes a l'hora de negociar,  són incapaços, uns polítics pèssims." D'aquesta manera ha definit la Secretaria General del  PSIB-PSOE,  Francina Armengol,  el resultat de la feina del president Bauzá, la Consellera d'Educació i el Conseller d'Hisenda en relació amb el conflicte educatiu i respecte la inversió per a Balears i Menorca prevista als Pressupostos Generals de l'Estat.

Francina Armengol ha recordat com al mes de maig el president Bauzá va redissenyar el Govern de Balears "per instaurar-ne un que ens havia de treure de la crisi.  Per fer-ho va prendre dues decisions.  Llevar al Sr Bosch i posar a la consellera Camps i dividir la vici-presidència econòmica  posant un conseller només per Hisenda per augmentar els recursos públics. Doncs bé, tots dos han fracassat."

Respecte al "catastròfic" projecte de Pressupostos Armengol recorda que l'any passat Balears només tenia per darrere Ceuta i Melilla . "Estàvem en 70 euros per habitant d'inversió, però ara han aconseguit que sigui pitjor i estem a 66 eurs per habitant quan la mitja estatal és de 206. Som els darreres dels darrers,

mai havia succeït en la història de la democràcia, però ara estem a la coa gràcies al Sr Bauzá". Per la seva banda Vicenç Tur també lamenta la incapacitat i submissió tant de Bauzá com de Tadeo quan Menorca pateix "un càstig enorme. Som a la cua en inversions amb baixada d'un 20% respecte als PGE 2013, quan ja semblava que no podien caure més baix."

Davant d'aquest fet, tenint en compte que a Balears pateix realitats molt dures amb una societat que té un 18,5 de ciutadans per sota del llindar de la pobresa, amb un dèficit inversor de 1000 milions d'erros des que governa el PP i matèries molt sensibles sobre les que no hi ha pressupost,  la secretari General del  PSIB-PSOE  insisteix en la necessitat "de fer un front comú a Madrid". Recorda que ha demanat al President que es reuneixi amb els diputats i els Senadors del PP i del PSOE. "Nosaltres els presentarem aquelles propostes que fem per millorar el finançament de balears i  esperem que ells presentin les seves. Són uns pressupostos injustos i inacceptables. Estan d'acord amb què el modifiquem? si no hi estan que ho diguin i ho expliquin a la ciutadania."

Respecte a Educació Armengol considera inaudit "tenir un president que crea incendis i fuig" i recorda com a l'estiu ja va ser a Menorca i es va reunir amb el sector educatiu, "intentant cercar propostes, demanant que el Parlament s'obrís per trobar solucions abans de la vaga. Però mentrestant teníem a la consellera Camps de vacances. Avui torno a ser aquí després de 10 reunions entre la conselleria i els representants dels docents i el comitè de vaga, amb una assemblea de docents per divendres i la possibilitat real de que es reprengui la vaga i tenim al president a l'Uruguay."

Armengol qualifica de vergonya aquesta situació, tal i com resulta vergonyant la continuïtat de la consella Camps. "El dia després de la manifestació la consellera havia d'haver deixat el càrrec. El president no es pot permetre tenir al front de la conselleria una persona que diu públicament que d'Educació no en sap rés i que només està allà per obeir ordres i acotar el cap."

La secretaria General del PSIB-PSOE ha exigit a Bauzá que prengui les regnes de la negociació. "El President ha d'agafar el bou per les banyes. Quan hi hagut algun problema amb les impostos verds s'ha assegut amb els afectats, quan hi hagut problema amb el sou dels metges s'hi ha assegut; perquè no seu amb els docents i amb les pares i mares? De què te por?"

Una negociació que ha de centrar-se en els problemes reals i fugir de les "mentides que hem estat escoltant. Des que governa el PP han eliminat 120 milions d'euros destinats a Educació pública. A Balears hi ha 1000 interins menys, han augmentat les ratios d'alumnes per classe, han eliminat els programes de suport, d'atenció a la diversitat. Els Pressupostos Generals de l'Estat, sobre el que ni Bauzá ni Tadeo diuen ni una paraula, ens presenten un pressupost per Educació que en 2 anys baixa en 5.200 milions d'euros.  I ens diuen que tot això és per millorar el fracàs escolar?"

En definitiva tant en l'àmbit educatiu com respecte als PGE Armengol  i Tur veu "trist i lamentable" el paper de Bauzà, el de Camps i el de Tadeo "a qui no hem sentit en tot aquest procés, ni l'hem pogut escoltar perquè  no ha di rés, no ha expressat cap opinió, no ha estat capaç ni de dir-li al Sr Bauzá que negociï... al manco a Mallorca el 70% dels ajuntaments han dit, respecte al TIL, que s'havia de negociar. Aquí ni tan sols el PP, amb un paper vergonyós de la batlessa de Maó, ha estat capaç de fer el gest de suport als ciutadans als qui estan creant un problema greu...a més això succeeix a l'illa on han imposat tres expedients disciplinaris contra tres magnífics professionals; expedients ideològics, de persecució, per coaccionar, coercitius i repressors."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube