Imprimeix
PDF

Armengol: “ha estat una legislatura perduda, el tàndem Rajoy-Bauzá és letal per a les Illes Balears”

Armengol i Pons en Roda de premsa octLa portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha criticat durament el retrocés que estan patint les Illes Balears en matèria de finançament i millora de la inversió.

Armengol ha manifestat que "aquesta serà una legislatura perduda" per les passes endarrere que estan fent Rajoy i Bauzá, "un tàndem letal pels interessos de les Illes Balears", segons la portaveu socialista.

Francina Armengol ha fet aquesta valoració durant la presentació, en roda de premsa, de les iniciatives del Grup Socialista en la propera sessió plenària del Parlament. Armengol, que ha estat acompanyada pel diputat Marc Pons, ha explicat que demanarà explicacions a Bauzá sobre el projecte de Pressupost General de l'Estat per al 2014, que situen a les Illes Balears a la coa de l'Estat en inversió, i sobre el nou sistema de finançament.

La portaveu socialista ha retret a Bauzá que hagi marxat de viatge a Argentina, Uruguai i Xile en una setmana clau per negociar les esmenes de millora als PGE. Segons Armengol, "els PGE ha anat fatal pels interessos dels ciutadans de les Illes" enfonsant-nos a la coa d'inversió amb només 74 milions d'euros, 66 euros per habitant. La portaveu socialista ha atribuït aquest fet a la falta de negociació i reivindicació política de Bauzá i ha afirmat que l'excusa de què no hi ha recursos no pot ser vàlida quan a altres CC.AA. la inversió i la despesa per habitant puja. En aquest sentit, el diputat Marc Pons ha retret que les inversions que preveu el PGE per al 2014 pugin un 12% a Aragó, un 24% a Cantàbria i fins a un 99% a Navarra, amb règim foral propi, mentre a les Illes s'ha reduït. Pons ha xifrat en un 77% la reducció de les inversions per part de l'Estat a la nostra comunitat autònoma des que Bauzá és president i ha criticat que mentre aquí el Govern Rajoy invertirà 66 euros per habitant, a Castella Lleó seran 559 euros, 335 a Cantàbria o 318 euros per habitant a Extremadura.

Francina Armengol ha lamentat "que s'hagi tirat per terra totes les millores aconseguides en finançament", principalment amb les inversions estatutàries, i ha afirmat que des que governa Bauzá "ni es reclamen, ni es negocien i se'ns està condemnant a perdre aquesta inversió". Per la portaveu socialista és un exemple més de "la ineficàcia, ineptitud i la incapacitat absoluta del Govern Bauzá per defensar els interessos dels ciutadans de les Illes". El diputat Marc Pons ha dit que el Govern no està fent el que l'hi pertoca i en aquest sentit ha retret que no s'hagi sentit cap queixa ni reclamació davant les paraules del ministre Montoro anunciant que no hi hauria més inversions estatutàries, malgrat estar reconegudes en l'Estatut d'Autonomia. "Encara estam esperant que Bauzá i el conseller Marí Bosó obrin la boca" ha afirmat Pons qui ha retret que s'hagin perdut més de 800 milions d'euros d'inversió amb el beneplàcit del president Bauzá.

REB i nou sistema de finançament

La negociació del nou sistema de finançament autonòmic i el nou REB seran també temes de debat en el Ple del Parlament. La portaveu socialista, que preguntarà directament sobre el sistema que defensa Bauzá, ha posat en dubte la seva capacitat de negociació ja que tal i com s'ha demanat "si havien d'arribar 400 milions d'euros d'inversió i només han arribat 74, com negociarà el nou sistema de finançament?"

Armengol ha advertit que un nou sistema de finançament no pot suposar donar més passes endarrere per a les Illes Balears i ha recordat que l'actual sistema ens va situar en la mitja estatal, quan el model del PP ens situava 21 punt per sota. Sobre aquest tema, el diputat Marc Pons ha recordat que durant el 2014 s'ha d'aprovar el nou Règim Especial per compensar els perjudicis de la insularitat, "estam a tres mesos i es desconeix què ha fet el Govern o si té una proposta pel nou REB".

Des del PSIB-PSOE, Marc Pons ha qualificat de "desolador" el panorama del finançament de les Illes, amb "un projecte de PGE que es porten a la coa de l'Estat en inversió, amb unes inversions estatutàries perdudes i amb REB del qual es desconeix les intencions de Bauzá".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube