Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE xifra en més de 17 milions d’€ la factura que els ciutadans han pagat pels copagaments sanitaris

Armengol i Thomas rdp octFrancina Armengol alerta que el major perjudicat pel copagament farmacèutic han estat els pensionistes, que han pagat 10,7 milions pels seus medicaments.

El PSIB-PSOE ha xifrat en 17,4 milions d'euros la factura dels copagaments sanitaris que han tengut que assumir els ciutadans de les Illes Balears en el darrer any. La secretària general i portaveu socialista, Francina Armengol, ha acusat al Govern del PP "de passar la factura a la butxaca dels ciutadans, especialment als pensionistes, que són els més perjudicats per aquests copagaments en la sanitat".

Armengol ha donat a conèixer el detall de les xifres que han suposat els copagaments sanitaris introduïts el darrer any pel PP. La líder socialista, que ha comparegut en roda de premsa amb el portaveu adjunt Vicenç Thomàs, ha afirmat que "la sanitat ha deixat de ser un dret de la ciutadania per convertir-se en un bé de consum". Francina Armengol ha explicat que des de l'entrada en vigor del nou copagament sanitari, ara fa poc més d'un any amb el Reial Decret-Llei 16/2012, els pensionistes a les Illes han pagat 10,7 milions d'euros pels medicaments. Des del PSIB-PSOE, Armengol ha alertat de la conseqüències d'aquesta mesura del Govern sobre la salut de les persones i que s'ha traduït en que 1 de cada 5 pensionistes ja no recullen tots els medicaments al no poder-los poder pagar.

A més d'aquest copagament, Armengol ha explicat que l'exclusió de 450 medicaments de finançament públic ha suposat que ara els ciutadans hagin de pagar el 100% del seu cost, fet que s'ha traduït en un cost de més de 5,8 milions d'euros. Finalment, el copagament per a actiu ha suposat una despesa afegida de 814.000 euros. "En total, 17,4 milions d'euros que el PP fa pagar ara als ciutadans, penalitzant de forma clara als malalts", ha lamentat Armengol.

Per la secretària general socialista, "el PP ha utilitzat l'excusa de la crisi econòmica per desmantellar l'Estat del Benestar, destrossant en dos anys la sanitat pública i incomplint la seva promesa electoral de que les persones serien la seva prioritat". Armengol ha retret a Bauzá que la seva incapacitat per reclamar millores en el finançament de les Illes l'han de pagar els ciutadans, i una mostra són aquests copagaments en sanitat. "El Govern no ha estat més eficient millorant la gestió sanitària, senzillament ha passat la factura a la butxaca del ciutadà", ha dit Armengol.

Per la seva part, Vicenç Thomàs ha recordat que aquestes dades sobre el cost que ha tengut el copagament sanitari a les Illes demostren el canvi de model que ha impulsat el PP. "En el darrer any, s'ha introduït el copagament farmacèutic als pensionistes, s'han exclòs prop de 450 medicaments del finançament públic i ara recentment s'ha introduït el copagament dels medicaments hospitalaris, i tenim pendents el del transport sanitari no urgent, el de tractaments dietètics i ortopèdics", ha resumit Thomàs qui ha recordat que tots ells han comptat amb el vot a favor del conseller Sansaloni en el Consejo Interterritorial.

Vicenç Thomàs ha destacat que aquestes dades de les Illes Balears són les primeres en donar-se a conèixer a tot l'Estat sobre el cost global dels copagaments en sanitat. El portaveu adjunt socialista ha explicat que el copagament farmacèutic ha pujat quasi sis punts del total de la factura del Servei Nacional de Salut, passant del 6 al 11,5%. "I el major pes el suporten els pensionistes, que representa el 90% del copagament farmacèutic", ha denunciat Thomàs.

Des del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs ha lamentat els efectes que tenen totes aquestes decisions sobre la salut de les persones i en aquest sentit ha explicat que en només un any, el número de receptes ha disminuït en 1,5 milions menys, amb medicaments exclosos que encara es prescriuen però que ja no tenen finançament públic i que el malalt ha de pagar el 100% del seu cost.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube