Imprimeix
PDF

A Balears hi ha 21.000 persones inactives més que fa un any segons l'Enquesta de Població Activa

Joana Barceló 2Joana Barceló destaca que la EPA amaga dades preocupants ja que encara hi ha 26.500 famílies amb tots els seus membres a l'atur.

El Partit Socialista de les Illes Balears valora positivament l'increment de la població ocupada en relació al mateix trimestre de l'any passat, que ha posat de manifest l'Enquesta de Població Activa feta pública avui. Tenim 8.000 persones més treballant, el què és lògic donat que l'EPA es corresponen amb el període de màxima activitat turística i econòmica a la nostra comunitat.

"Aquesta dada positiva conjuntament amb la baixada de l'atur en 17.000 persones va acompanyada però d'una realitat més preocupant", explica la diputada Joana Barceló. L'enquesta mostra una pujada de la població inactiva en una quantia totalment exagerada: tenim 21.000 persones inactives més que fa un any. En el cas dels joves, són 4.200 joves inactius més que fa un any.

Aquestes dades mostren una realitat que empitjorarà durant l'hivern segons Barceló: "l'estacionalitat de la nostra economia, i per tant del mercat laboral, no pot amagar la dura realitat que a l'hivern, amb una previsió de menys activitat turística que mai, es viurà a les nostres Illes".

A tot això hi sumam 26.500 famílies amb tots els seus membres actius a l'atur, cosa que manifesta les dificultats que viu la població. A més, s'ha produït una baixada de la població activa en 9.000 persones en un context de pujada de la població major de 16 anys en 12.200 persones més a les nostres illes. Per si fos poc, segueix l'èxode de joves cap a l'estranger (600 menys que fa un any) mentre que també baixen els joves actius en relació a l'any passat, en total 4.400 joves actius menys.

Amb aquestes dades de baixada de la població activa, de l'èxode dels joves, amb 105.600 persones a l'atur a les nostres illes, amb 26.500 famílies amb tots els seus membres a l'atur i un increment de la població inactiva tant gran, "el Govern no fa res", ha denunciat Joana Barceló.

La diputada socialista opina que, "ara més que mai, hem de mantenir ferme el compromís de feina per la millora de l'ocupació, de construir respostes a l'èxode dels joves de la nostra comunitat, i per tant segueix sent molt urgent l'acord social en torn al Pla d'Ocupació".

Aquest pla era un compromís que el propi president del Govern havia assolit per acord parlamentari i del qual avui encara res es sap. Joana Barceló denuncia que "al setembre s'havien de presentar les mesures del Pla pel seu diàleg i acord amb els agents econòmics i socials i encara no en tenim notícies".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube