Imprimeix
PDF

Pilar Costa: el Govern "vol guanyar amb la repressió el que ha perdut per la manca de diàleg"

Costa i Thomàs en rdp webEl PSIB-PSOE defensarà l'esmena a la totalitat de la Llei de Símbols, que és "un atemptat contra la llibertat d'expressió, la llibertat de càtedra i la llibertat sindical"

El PSIB-PSOE defensarà demà, en el plenari del Parlament, una esmena a la totalitat de devolució del projecte de Llei de Símbols, una norma absolutament repressora que suposa "un atemptat contra la llibertat d'expressió, la llibertat de càtedra i la llibertat sindical, perquè prohibeix penjar als edificis públics qualsevol símbol que no estigui previst en la llei". Així ho ha explicat la diputada socialista Pilar Costa.

"Encara hi som a temps. Retirin aquesta llei, que no té més objecte que perseguir els docents" després de les reivindicacions i manifestacions del sector educatiu a favor d'una educació pública, de qualitat i en català, ha explicat Costa, en roda de premsa.

La diputada ha recordat que "en 30 anys de democràcia no hi ha hagut cap problema, ni ha caigut cap edifici públic per penjar-li un llacet, del color que sigui o reivindiqui el que reivindiqui". Però Bauzá, una vegada més, ha creat un problema on no hi havia.  "Per les seves fòbies ideològiques, Bauzá vol aprovar una llei repressiva, que imposa multes de fins a 10.000 euros, cosa que no existeix en cap altra comunitat autònoma", ha dit. A les altres Comunitats Autònomes, l'ús de símbols està regulat per un decret i no preveu en cap cas multes com les que vol imposar Bauzá.

La Llei, tal com està plantejada actualment, "prohibirà penjar en qualsevol edifici públic, per exemple, un centre de salut, o una escola, un llacet negre per la mort d'un company de feina, unes carabasses o decoració de Halloween", ha explicat Costa. La diputada ha reconegut que "pot semblar absurd, però això és el que diu la literalitat d'aquesta llei repressora que vol aprovar el PP".

"I tot, per acabar amb uns llacets verds o quadribarrats",  ha recordat la diputada. Costa ha opinat que "un Govern que s'asusta perquè li pengen llacets a les escoles, és un govern molt dèbil. Un govern que vol guanyar amb la repressió el que ha perdut per manca de diàleg i vol morir matant".

Costa ha anunciat que el PSIB-PSOE presentarà també esmenes parcials –una per suprimir cada article de la llei- i d'altres per complementar el contingut de la proposta del PP. Una d'elles vol que es prohibeixi l'exhibició de simbologia d'exaltació feixista o nazi. "Esperam que el PP doni  suport a aquesta esmena", ha explicat.

Respecte de les esmenes del PP, la socialista ha considerat "molt greu" que el Govern , després d'haver "suavitzat la llei, obligat pel dictamen del Consell Consultiu,  ara intenti burlar les seves recomanacions i presenti esmenes del Grup Popular per tornar endurir el text de la llei". Costa ha acusat el PP de fer "una utilització torticera inacceptable" del procediment parlamentari, per  retornar  la llei a la seva redacció més dura i més il·legal, i ha anunciat que els socialistes "tornarem a demanar un altre dictamen del Consultiu sobre la nova redacció" que pugui sortir del Parlament.

Per altra banda, en el plenari, la diputada Cristina Rita interpel·larà el Govern sobre l'aplicació del TIL durant l'actual curs, que –al contrari del què argumenta el Govern- està provocant molts de problemes i confusions als centres educatius.

Pressupost de la CAIB 2014 i les inversions estatutàries

Els socialistes també demanaran en el plenari de demà sobre els pressuposts de la CAIB per al 2014 i presentaran una moció sobre les inversions reconegudes per l'Estatut d'Autonomia. El portaveu parlamentari adjunt, Vicenç Thomàs, ha opinat que "aquests són uns pressuposts insuficients cobrir les necessitats de la ciutadania de les Illes Balears i també per a la recuperació econòmica", ha valorat Thomàs.

El diputat socialista ha vaticinat que el nou pressupost "inclou nous copagaments sanitaris", com per al transport sanitari, ja que la partida disminueix i "això és perquè una part la pagaran els ciutadans de la seva butxaca". En educació, el pressupost no arriba al nivell del 2012. En Benestar social, el pressupost no és suficient per cobrir les despeses reals reconegudes el 2013 (manquen 4 milions), i en Salut, el pressupost no permetrà atendre adequadament als més de 120.000 ciutadans en llista d'espera.

Thomàs ha explicat que la Moció  del diputat Marc Pons està orientada a defensar que arribin a Balears les inversions del Govern central que, segons l'Estatut d'Autonomia, poden suposar 400 M€ en convenis que s'han de signar a iniciativa del Govern de les Illes Balears. "El Govern Bauzá no ha presentat cap proposta ni cap sol·licitud al Govern central. Això dificultarà fins i tot reclamar el que ens pertoca per via judicial", ha reconegut Thomàs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube