Imprimeix
PDF

Precarietat laboral insostenible a les Illes Balears, que encara no recuperen els llocs de feina del 2011

joana barcelo Joana Barceló destaca que la precarietat dels contractes "implica la baixada de la cobertura de les prestacions i més pobresa".  "Amb la millor temporada turística -segons el Govern- encara tenim 3.336 llocs de feina menys que en octubre 2011", ha lamentat.

Les dades de la conjuntura laboral del mes d'octubre posen de manifest "l'increment insostenible de la precarietat laboral a Balears, on els contractes temporals han augmentat un 18,1 per cent i els indefinits han baixat un 8,9 % ". Així ho ha valorat la diputada socialista Joana Barceló, que també ha cridat l'atenció sobre les conseqüències que aquesta precarietat té i tindrà en els mesos d'hivern.

"La precarietat que vivim es visualitza clarament en les prestacions i subsidis d'atur, perquè molts de treballadors no arriben a accedir a una prestació contributiva", explica Barceló.

El nombre de treballadors que arriben a la prestació ha patit el mes d'octubre una baixada interanual del 13,45%, molt més que l'atur, que baixa en un 5%. Per altra banda, creixen els beneficiaris de la Renda Mínima d'Inserció, en un 14%. "Això implica, tot plegat, la baixada de la cobertura de les prestacions i més pobresa", ha afegit.

Barceló ha destacat també que a Balears hi ha encara 82.486 treballadors a l'atur, el que suposa 5.000 treballadors aturats menys que l'octubre de l'any passat. Però, al mateix temps, encara són 3.336 llocs de feina menys que en octubre 2011. "Amb la millor temporada turística -segons el Govern- encara tenim 3.336 llocs de feina menys que fa dos anys. "La baixada de l'atur contrasta amb l'estancament del ritme de creació d'ocupació", ha apuntat.

Barceló ha afegit que ja fa any i mig des que el Parlament va instar el Govern a presentar un Pla d'Ocupació. "A dia d'avui, el Govern encara no té els acords necessaris ni sap de quins recursos disposa per posar-lo en marxa", ha lamentat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube