Imprimeix
PDF

Armengol defensa "la proposta socialista per sortir de la crisi front a la mentida i el sectarisme del PP"

111113 Armengol i Bonet webEl PSIB-PSOE presentarà mocions per reprovar els batles "que varen trair les decisions dels seus ajuntaments" en l'Assemblea sobre el TIL. Cosme Bonet defensarà en el Parlament una PNL sobre la reforma constitucional per avançar cap a un Estat Federal.

La secretària general del PSIB-PSOE i portaveu parlamentària, Francina Armengol, ha valorat avui com un "èxit rotund" la Conferència Política del PSOE, que aquest cap de setmana ha culminat un procés de diàleg i debat de 8 mesos amb "una actualització del projecte socialista per donar respostes a les necessitats actuals de la ciutadania".

Armengol ha explicat que el PSOE té una proposta progressista per sortir de la crisi des del socialisme, amb idees clares "per connectar amb els que ens van votar i també amb aquells que no ens van votar". Una proposta fonamentada en la defensa dels drets de l'Estat del Benestar, de la sanitat universal i de l'educació pública, tot el que el PP està destrossant.

"El PP vol que no hagi drets, sinó solament privilegis d'alguns. Nosaltres estam totalment en contra", ha explicat Armengol. A nivell de Balears, ha valorat molt positivament que el PSOE hagi assumit les principals reivindicacions de les Illes, amb el reconeixement del fet insular, el REB, i una major obertura del partit a la ciutadania, amb primàries obertes per designar el candidat a la CAIB.

Front a la transparència i la major participació que ofereixen els socialistes, Armengol ha denunciat "el sectarisme" i "el provincianisme" d'un Govern que només defensa els seus i que ni tan sols va acudir a la cerimònia d'ingrés de l'escriptora Carme Riera en la Real Academia de la Lengua Española.

"El Govern Bauzá és un Govern que va contra la nostra llengua, contra la cultura, contra la intel·lectualitat. Així de sectaris són", ha dit Armengol, Precisament demà, la portaveu demanarà el president Bauzá en el Parlament sobre la Llei de Símbols, que és una llei repressiva i que, lluny d'ajudar a rebaixar la crispació, augmenta el conflicte existent en el món educatiu.

"Avui tampoc és un dia normal. El conflicte educatiu segueix més obert que mai", ha declarat Armengol, recordant que avui hi ha vaga educativa a Menorca i Eivissa i divendres passat va haver a Mallorca. En aquest sentit, Armengol ha lamentat "la traïció" dels batles del PP que la setmana passada, en l'Assemblea de Batles de Mallorca, van votar a favor del TIL i en contra del posicionament dels seus consistoris.  "La conclusió és clara: no tenim batles del Partit Popular, el què tenim és delegats municipals de Bauzá", ha dit. "Això no acaba aquí", ha afegit, i ha anunciat que els socialistes presentaran mocions per reprovar els batles "que varen trair les decisions dels seus ajuntaments" sobre el TIL.

Armengol denunciarà també en el Parlament  "la gran mentida" del president Bauzá respecte dels pressuposts generals de l'Estat el 2014. "Ja varem dir que no és veritat que hi hagi 74 M€ addicionals en els PGE2014 per inversions en depuradores a Balears. Ara ens ha donat la raó el PP de Canàries", ha explicat.

Bauzá "és un president que menteix, que engana a la ciutadania i es queda tan ample. I se'n va al foro de la Razón o a una festa amb Belén Esteban", ha explicat Amengol. "La realitat és que Balears serem els darrer en els PGE2014 i que Bauzá ha estat incapaç de defensar els nostres interessos. Tampoc l'any passat van arribar els 90M€ del Conveni de Carreteres que ens havia venut", ha apuntat. Per això, els pressuposts de la Comunitat Autònoma són tan perjudicials, ha afegit Armengol: "dediquen 1 de cada 4 euros a pagar deute i són absolutament insuficients per cobrir les necessitats de la ciutadania".

Reformar la Constitució Espanyola per avançar cap a un estat federal

El diputat Cosme Bonet defensarà una Proposició No de Llei sobre la reforma de la Constitució Espanyola per poder avançar cap a un estat federal, que és l'evolució lògica de la situació que viu Espanya actualment, amb una crisi institucional important i després de dècades d'èxit del model autonòmic actual.

"La societat espanyola del 2013 no és la del 78. Hem de donar resposta a les noves necessitats de la ciutadania", ha explicat Bonet en roda de premsa. Ha assenyalat que "front l'immobilisme del PP, el PSOE sí ofereix solucions. No tenim cap por en plantejar una reforma constitucional per adaptar-nos als canvis i la realitat d'aquest país".

La PNL defensa, entre d'altres, que "es reconegui la realitat plurinacional, pluricultural i plurilingüística de l'Estat espanyol"; la inclusió del principi ordinalitat en el finançament; la reforma del Senat i la federalització del poder judicial.  Els socialistes plantegen també la plena consideració de les comunitats coma part de l'Estat, contemplant la possibilitat d'asimetria.

Finalment, es proposa blindar les competències de les comunitats autònomes, aplicant com a regla general que la majoria de les competències siguin seves, per evitar duplicitats i confusió.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube