Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la retirada dels "pressuposts de la desigualtat"

Thomàs i Bonet en rdp nov El plenari estarà fortament marcat per l'esmena a la totalitat dels pressuposts de la CAIB 2014 i pel conflicte educatiu, que el Govern ha estat incapaç o no ha volgut resoldre.

El PSIB-PSOE defensarà demà en el plenari del Parlament de les Illes Balears l'esmena a la totalitat dels pressuposts de la Comunitat Autònoma per al 2014. "Aquests són els pressuposts de la desigualtat, augmenten la fractura social i eixamplen les desigualtats", ha explicat el portaveu parlamentari adjunt Vicenç Thomàs.

Aquests pressuposts –els tercers de JR.Bauzá- consoliden l'estratègia del PP que, "sota l'excusa de complir amb l'objectiu de dèficit, ha demanat grans esforços, que els ciutadans han patit com a pèrdua de drets, de salaris, de feina i de prestacions en matèria de salut, educació i benestar social", ha denunciat Thomàs. El PP va anunciar que primer vendrien els esforços i després les recompenses, però d'aquest creixement promès encara res saben els ciutadans.

Els pressuposts de Bauzá per al 2014 estan condicionats plenament per la manca de reivindicació del president davant Madrid. "Només arribaran a Balears 66 euros per capita, front a una mitjana estatal de 206, el Govern ja ha reconegut que no ha presentat cap proposta per recuperar les inversions estatutàries i ens volen vendre com a gran millora una esmena als PGE per depuradores que no té consignació pressupostària", ha recordat Thomàs.

En el pressupost CAIB cauen els ingressos previstos (tant pel consum com per irpf) i el Govern haurà de recorre als bancs per poder funcionar. "Augmenta l'endeutament, però no és per fer més coses ni per donar més serveis a la ciutadania. El 25% de tot el pressupost es destinarà a pagar els bancs", ha recordat Thomàs. I en matèria d'inversió, les partides vinculades a aquests capítols només pugen en 25 milions d'euros.

Respecte de les prestacions socials, el PSIB-PSOE considera absolutament insuficient el que es dedica: un pressupost educatiu inferior al del 2012, un pressupost en serveis socials que no arriba a cobrir la despesa real del 2013, i un compte de salut insuficient, que no recupera els 1.200 professionals perduts i ja vaticina nous copagaments sanitaris.

"Aquests pressuposts no ajudaran ni als 105.000 aturats de Balears (EPA), ni a les més de 100.000 persones en llistes d'espera, ni als 6.000 dependents sense prestació", ha opinat Thomàs.

El PP de Bauzá "ha comès un frau electoral posant en marxa polítiques i adoptant mesures que no tenen res a veure amb el seu programa", ha recordat el diputat. "On queden les autopistes de l'educació, on queda el compromís d'acabar amb les llistes d'espera, on queda la lluita contra l'atur?" ha demanat. Això, juntament amb la forma de governar autoritària del president Bauzá ha provocat la pèrdua de bona part de la confiança de la ciutadania, ha afegit.

Es constitueix la ponència de la Llei de Símbols

El plenari de demà també estarà marcat pel conflicte en matèria educatiu, que el Govern Bauzá "ha estat incapaç o no ha volgut solucionar", ha explicat el diputat Cosme Bonet. El diputat ha recordat que dimecres comença el seu camí parlamentari l'avantprojecte de Llei de Símbols, amb la constitució de la ponència, una llei molt vinculada a com afronta el Govern el conflicte educatiu i amb el que el Govern Bauzá vol evitar que es pengin llaços quadribarrats a les façanes de les escoles.

Bonet ha acusat el president Bauzá de governar de forma autoritària, sense dialogar ni sense cercar solucions de consens. "Han tengut problemes amb els empresaris, amb els metges, amb els mestres, pares i mares, amb els sindicats, amb tothom. Pot ser ha arribat el moment de plantejar-se si el problema és el Govern o tota la resta de la societat", ha opinat Bonet.

En el plenari, els socialistes plantejaran preguntes vinculades a la llei de símbols i també a la situació del món educatiu, a les escoles que demanen més personal o actuacions de manteniment als edificis per part de l'administració. "La conselleria està deixant de complir les seves obligacions perquè està molt ocupada en la seva lluita" contra els docents i contra els llacets quadribarrats, ha afegit el diputat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube