Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demanarà una comissió d'investigació per les llistes negres del PP en les empreses públiques

Thomàs i Pons web rdpMarc Pons: " Bauzá menysprea els presidents dels Consells Insulars i a tota la ciutadania, obligant-los a venir a una Conferència de Presidents quan els pressuposts i les prioritats per al 2014 ja estan fixades."

El PSIB-PSOE demanarà una comissió d'investigació parlamentària davant l'escàndol dels correus electrònics i les purgues ideològiques del PP entre els treballadors de les empreses públiques. "Demanarem explicacions per aquesta política de llistes negres per intentar fer purgues ideològiques del personal laboral no fix en el sector públic instrumental", ha anunciat el portaveu parlamentari adjunt socialista, Vicenç Thomàs.

Les informacions aparegudes en premsa, amb correus electrònics de directors generals que informen sobre l'orientació ideològica dels seus empleats demostra que el PP "vol titelles que segueixin les seves ordres, no funcionaris amb criteri", ha explicat Thomàs.  Les "llistes negres" del PP al IDI són "un escàndol"  que recorda a l'actitud del PP en aquest mateix institut anys enrere. "Aquest és l'IDI de Ordinas i de Cardona, dues persones del PP amb sentències fermes per corrupció. Aquesta és l'herència del PP".

L'actitud del PP de menyspreu cap als treballadors públics és similar a la que manté Bauzá envers els ciutadans de les Illes Balears, als que veu  com a "menors d'edat, incapaços, manipulables i sense criteri propi", tal com va deixar clar durant l'entrevista que va fer a La Sexta, ha dit Thomàs.

Bauzá, amb el seu "complex de provincianisme", va utilitzar una televisió d'àmbit estatal per menysprear els seus ciutadans, i de pas, als mestres, pares i mares, a la UIB i fins i tot l'Estatut d'Autonomia. Va traslladar a la televisió la seva "creuada contra el català i contra lo públic", ha opinat Thomàs. Ha recordat que Bauzá és un president "que menteix contínuament", com ha quedat clar en les seves declaracions patrimonials i la seva incompatibilitat.  

Debat sobre l'estat de la Comunitat

"Els dos anys de govern Bauzá han estat un frau absolut" i així ho defensarà demà el grup socialista en el Debat sobre l'estat de la Comunitat, que s'ha de celebrar entre dimarts i divendres, per motius d'agenda del president Bauzá. "L'agenda de la Comunitat Autònoma està supeditada a l'agenda particular del president Bauzá, que viatja fora contínuament sense haver resolt els problemes que ell mateix ha creat aquí", ha explicat Thomàs.

Bauzá i el PP intenten vendre que Balears va millor, però s'oblida de les xifres de l'atur, de la pobresa i de la manca d'inversió de cara a l'any que ve, de les més de 100.000 persones en llistes d'espera sanitàries o dels més de 5.000 que esperen una prestació per la dependència. A Balears "hi ha una realitat que pateix la ciutadania i una altra que veu el sr. Bauzá", ha apuntat.

Thomàs ha lamentat que el dbat de l'estat de la Comunitat es produeixi després de l'aprovació inicial del pressuposts 2014. "És totalment il·lògic" ha afegit.

De la mateixa manera, el PSIB-PSOE considera que "Bauzá menysprea els presidents dels Consells Insulars i a tota la ciutadania, obligant-los a venir a una Conferència de Presidents quan els pressuposts i les prioritats per al 2014 ja estan fixades" . Així ho ha expressat el diputat Marc Pons, qui ha acusat Bauzá d'ignorar tot el sentit i la funció institucional d'aquesta conferència.

El president del Govern "demana als presidents dels Consells que vagin a la Conferència no a presentar i a debatre propostes, sinó a escoltar les seves explicacions de com seran els pressuposts ja aprovats", ha lamentat Pons.

Això va en la línia de menyspreu als consells que Bauzá ha posat en marxa des que governa. Ha augmentat en 160 milions d'euros el deute amb els Consells Insulars (100 milions de deute vençut i 60 milions de les bestretes no pagades del 2012 i 2013); i ara els fa xantatge amb el sistema de finançament que ha de ser aprovat sí o sí aquest 2014, o els consells perdran una bona part del seu finançament. "Si no accepten la proposta del Govern, no haurà recursos. Això és un xantatge", ha explicat Pons.

També ha recordat la nefasta política del PP en matèria d'aigües, en matèria de residus a Mallorca i com es volen arraconar els serveis socials que presten els consells a cadascuna de les illes, amb la creació del Consorci sociosanitari.

El diputat socialista ha demanat als presidents dels Consells Insulars que no acudeixin a la conferència "amb les mans buides·, sinó que dugin propostes i projectes per defensar les polítiques que s'apliquen des de les institucions insulars a favor de la ciutadania".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube