Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa el PP de "forçar" la Llei Company per poder urbanitzar en sòl rústic

Carbonero Jaume Carbonero: "El PP, en la seva dèria urbanitzadora, no respecta ni la seva pròpia llei i no es compromet a respectar-la"

El PSIB-PSOE ha acusat al Partit Popular de "forçar" la interpretació de la Llei Company (7/2012) per poder transformar terrenys rústics protegits en urbans. "El PP, en la seva dèria urbanitzadora, no respecta ni la seva pròpia llei", ha denunciat el diputat socialista Jaume Carbonero.

El diputat ha intentat per vàries vies aconseguir del Partit Popular "un compromís" de que no es reclassificarà com a sòl urbà el sòl rústic que no compleixi estrictament amb les condicions que especifica la Llei Company en la seva disposició addicional primera, però el PP s'hi ha negat.

La Llei Company, en la seva disposició addicional primera, senyala que es podran incorporar com a urbans els terrenys prèviament transformats "que comptin amb els serveis plenament funcionals i suficients".

"La qüestió està en la certificació de que els serveis compleixin, efectivament, amb els requisits", ha explicat Carbonero. En el primer cas que s'ha presentat fins ara, el de la urbanització de Muleta, a Sóller, l'informe que acredita els serveis suficients i funcionals l'han fet perits externs i contradiu radicalment un altra informe, redactat pels tècnics de l'Ajuntament que diuen el contrari.

 "És imprescindible que la certificació la faci el Consell Insular, amb els seus serveis tècnics i jurídics, ja que és aquesta institució la que té les competències en matèria d'urbanisme", ha defensat Carbonero. Sinó, es poden donar situacions com l'actual de Muleta, on els perits externs han certificat uns serveis "que segons l'informe tècnic de l'Ajuntament de Sóller són inexistents".

Carbonero ha defensat una Proposició No de Llei en el Parlament perquè la disposició addicional primera de la Llei Company deixi ben clar que els serveis deuen ser "plenament funcionals i suficients, acreditats pel Consell Insular competent".

El PP va afirmar que estava d'acord amb la idea de la proposta però, no obstant, es va negar a aprovar-la. El diputat va oferir també retirar la PNL, si el PP es comprometia a incloure aquesta clarificació en la Llei del Sòl que la setmana que ve inicia la seva tramitació parlamentària. Tampoc amb això va estar d'acord el PP.

"La situació és kafikiana. El Partit Popular al Govern incompleix una llei pròpia i es veu corregit per l'Ajuntament de Sóller, també del PP, que confirma l'incompliment legal, i a més es nega a deixar en mans dels Consells, competents en matèria d'urbanisme, la seva aplicació", apunta Carbonero.

El diputat ha acusat al PP de forçar la normativa per poder urbanitzar en sòl rústic, passant per damunt de les seves pròpies lleis i dels tècnics dels ajuntaments i dels consells que són els que tenen la competència en urbanisme i ordenació territorial.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube