Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta 46 propostes de resolució per sortir de la crisi d'una altra manera

Thomàs i Bonet en rdp web 2 Vicenç Thomàs: "Volem garantir per llei una despesa mínima per educació, salut i polítiques socials". Cosme Bonet: "Reclamam responsabilitats polítiques per les llistes negres del IDI, que ens temem que siguin només la punta del iceberg"

El PSIB-PSOE ha registrat 46 propostes de resolució "per sortir d'una manera diferent de la crisi", ha explicat avui en roda de premsa el portaveu parlamentari adjunt, Vicenç Thomàs. El socialista ha assenyalat que es tracta de propostes "de futur, orientades a reforçar l'estat del benestar, per millorar els recursos que arriben a les Illes Balears i poder garantir així millor la vida de la ciutadania".

"Proposam desenvolupar una llei per blindar l'educació, sanitat i polítiques socials, mitjançant una despesa pressupostària mínima garantida legalment", ha explicat Thomàs. Aquesta llei suposaria el desenvolupament normatiu dels drets socials que recull l'Estatut d'Autonomia a partir de l'article 16. La llei establiria una despesa mínima que només es podria baixar per una majoria qualificada.  D'aquesta forma, el PSIB-PSOE proposa blindar dels retalls els pilars bàsics de l'estat del benestar, que són els garants de la igualtat d'oportunitats.

Per altra banda, els socialistes presenten una proposta de resolució perquè es prioritzi la inversió, la ciència i la innovació com a eix estratègic del creixement i la competitivitat de la comunitat, amb una injecció de capital per al Pla de ciència, tecnologia, innovació i emprenedoria de les Illes Balears 2013-17.

En matèria social, els socialistes han presentat moltes propostes de resolució, entre les que destaquen crear més places residencials i l'aprovació del Fons contra la pobresa, per garantir l'alimentació, habitatge i les necessitats bàsiques de la ciutadania. Proposen també una bateria de mesures de protecció i ajuda a les dones víctimes de violència de gènere i la re-obertura de les 10 oficines d'atenció a les víctimes que va tancar el PP.

En matèria de salut, els socialistes proposen recuperar la sanitat universal per a tota la ciutadania i també el decret de garanties de demora. Volen eliminar el cobrament de 10 € per targeta sanitària i fer les modificacions adequades perquè els pensionistes no hagin de pagar més, així com no fer efectius els nous copagaments sanitaris. Els socialistes consideren imprescindible posar en marxa un pla de xoc contra les llistes d'espera i volen que es garanteixi que els mitjans tècnics i el personal del servei de radioteràpia a Eivissa i Menorca serà propi del Servei de Salut i la gestió pública.

Menys llistes negres, més diàleg i més recursos

El PSIB-PSOE ha presentat també una proposta de resolució exigint responsabilitats polítiques per les llistes negres del IDI, començant per les persones que varen elaborar i transmetre aquests llistats de personal en base a la seva orientació ideològica. "Ens preocupa molt que les llistes negres del IDI puguin ser només la punta del iceberg", ha declarat el diputat Cosme Bonet. El socialista ha opinat que "si el Govern no hagués estat d'acord, aquestes persones haurien d'haver estat cessades l'endemà de la publicació de les informacions", ha apuntat, recordant que els socialistes han demanat també una comissió d'investigació parlamentària per arribar al fons de l'assumpte.

El Grup Socialista presenta també propostes perquè "es recuperi el diàleg i el consens en la política educativa"  i que el president Bauzá "vegi les més de 100.00 persones que es varen manifestar i que ell s'ha negat a veure".  Tornaran demanar els socialistes "la derogació del TIL", inaplicable tal qual s'ha aprovat i caòtic pel que reconeixen diàriament professionals i pares. "El TIL està posant en perill tot el curs escolar", ha recordat Bonet.

La manca de consens i de diàleg és pròpia d'aquest govern del PP, i això ha quedat també patent amb la Llei de Símbols, per la qual els socialistes tornen demanar un informe del Consell Consultiu. "Volem que el Govern tengui en compte i acati les advertències d'inconstitucionalitat que ha fet el Consell Consultiu i la lletrada del Parlament", ha explicat Bonet.

Finalment, els socialistes presenten una bateria de propostes de resolució per millorar els recursos de les Illes Balears, com la recuperació de les inversions estatutàries, que el president Bauzá va reconèixer dimarts que no reclamaria. "Bauzá no fa comptes complir l'Estatut d'Autonomia, i incompleix també un mandat del Parlament de fa un any que li exigia reclamar 1.000 milions d'euros. Ara tornarem plantejar aquesta proposta", ha explicat.

El PSIB-PSOE proposa també que el Parlament comenci a negociar el nou Règim Especial Balear, per substituir l'actual que expira el 2014. "El PP fa mesos va rebutjar crear una comissió parlamentària per tal fi, però ho intentarem una altra vegada, perquè el Parlament és l'òrgan que ha de redactar la proposta, amb l'acord de tots els grups polítics", ha apuntat Bonet.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube