Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE convida al PP a votar a favor d’una esmena que incorpora la inversió per depuradores en el Senat

Thomàs i Antich en RdPEl senador autonòmic, Francesc Antich, ha convidat al PP a donar suport a l'esmena que ha incorporat el Grup Socialista en el Senat als PGE per al 2014 i que pressuposta els 74 milions d'euros per a depuradores.

Antich ha manifestat que amb aquesta esmena socialista es concreta de forma clara i rotunda aquesta inversió per a les Illes  Balears que per ara és només una declaració de voluntats amb l'esmena que el PP va presentar en el darrer moment al Congrés i que el senador socialista ha qualificat "d'esmena consoladora". En aquest sentit, Antich ha recordat que "l'any passat el PP ja va presentar una esmena consoladora per a Carreteres amb uns doblers que no han arribat en tot l'any".

Durant la roda de premsa per presentar l'esmena, Francesc Antich ha explicat que s'han incorporat les cinc depuradores, pressupostades en 74 milions d'euros, en les esmenes d'inversions estatutàries que el Grup Socialista va presentar en el Congrés, i que el PP va rebutjar. El senador socialista ha lamentat "l'actitud submisa del president Bauzá respecte el maltracte  que rep la nostra comunitat per part de Rajoy" i ha criticat que el Govern no hagi presentat cap conveni en els darrers any per reclamar les inversions estatutàries. "El Govern hauria de reaccionar després que Madrid hagi dit que no pagarà les inversions  i portar el tema davant la Justícia, tal i com han fet altres CC.AA.", ha dit Antich. El senador socialista ha lamentat que el Govern Bauzá no hagi reclamat aquesta inversió ni hagi demanat cap reunió de la Comissió Mixta per poder negociar. Francesc Antich ha recordat que les Illes Balears tenen dret a aquesta inversió, que recull el propi Estatut d'Autonomia, per compensar la insularitat i la deficiència històrica d'inversió. "Convindria que Bauzá viatgés més, especialment a Madrid, per reclamar el que ens toca", ha dit el senador.

"Per decència, Camps hauria d'anar-se'n a casa"

Antich ha comparegut en roda de premsa acompanyat del portaveu adjunt, Vicenç Thomàs, per presentar les iniciatives del Grup Socialista en la propera sessió plenària del Parlament. Thomàs ha destacat que l'Educació i el TIL tornarà a centrar bona part de la tasca d'oposició al Govern Bauzá, amb les preguntes de control i una moció sobre l'aplicació del TIL. El portaveu adjunt socialista ha reclamat a la consellera Camps a que "per decència, hauria d'anar-se'n a casa seva" per què "en mig any, mai havia fet tant de mal a la nostra educació". El dirigent socialista ha lamentat que estam davant una consellera "que no sap on trepitja i no sap escoltar a ningú", especialment després de donar-se a conèixer les dades de l'enquesta que revela que un 50% dels centres educatius no apliquen el TIL, "una norma per canviar-ho tot des de la ideologia, sense cap consens amb la comunitat educativa i sense cap contingut pedagògic".

En quant a la resta de preguntes de control, Thomàs ha explicat que es demanarà al Govern sobre la figura de l'ex gerent d'IB3, Borja Rupérez, actualment a presó per un presumpte robatori. Vicenç Thomàs ha dit que es preguntarà sobre els motius que tenia el president Bauzá i el vice president Antoni Gómez pel seu nomenament i pel seu cessament.

Finalment, en referència a la polèmica sobre les llistes negres de treballadors públics, Thomàs ha criticat els criteris "polítics i ideològics" que s'han seguit en la reestructuració del sector públic, "uns mateixos criteris que han servit tant per treure treballadors com per incorporar nous treballadors".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube