Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE adverteix que la proposta de finançament dels consells insulars no incorpora més recursos

Marc Pons declas al ParlamentEl diputat Marc Pons també alerta sobre la probable intenció del Govern de no pagar les bestretes de 2011 i 2012, tot i reconèixer la seva validesa.

"El PP està prenent el camí de la solitud, de decidir des de la unilateralitat plantejaments de finançament". Aquesta ha estat la primera valoració del diputat del  PSIB-PSOE Marc Pons en relació a l'esborrany sobre la nova Llei de Finançament dels Consells que el Govern ha presentant als presidents de les institucions insulars. Pons considera que un tema tant important per el futur de cadascuna de les illes que transcendirà varies legislatures, hauria de formar part d'un "pacte d'Estat" entre Govern i oposició.  Però, en canvi, "a dia d'avui encara no hi ha hagut ni un sol contacte, ni una sola voluntat del PP i del Govern Bauzà d'asseure's amb el Partit Socialista per tractar un tema que per a nosaltres és fonamental: garantir un finançament suficient per els diferents Consells insulars."

En un primer anàlisi de la proposta, Marc Pons adverteix que de la informació facilitada i el que determinen els Pressupostos de la CAIB 2014, no hi ha més recursos per a finançament. "Hi ha els mateixos que hi havia. El que fan és incorporar, directament, la quantitat que anava a les bestretes a la caixa comú. Però aquestes bestretes ja eren recursos que havien d'arribar, ja estaven recollits. Per tant, aquesta manera de voler-nos fer veure que la nova Llei de Finançament suposarà un bot cap endavant perquè hi haurà molts més recursos demanam que el Govern expliqui de manera clara d'on surten aquests recursos, perquè sinó els nombres no quadren, doncs hi ha la mateixa aportació."

Finalment Pons s'ha centrat en el Pressupost 2014 de la Comunitat lligat als Consells. El diputat exposa com el Govern ha introduït una esmena per dir que es paguin les bestretes de 2013. "L'executiu de Bauzá ha aprovat bestretes per 2011, 2012 i 2013 i no n'ha pagada cap a dia d'avui, tot i que estan recollides als Pressupostos de cada any, però ara posen una esmena perquè es paguin les de 2013. Això no té cap sentit, l'únic pel que pot servir és per confirmar que no tenen intenció de pagar ni les de 2011, ni les de 2012."  Una lògica deducció que "encara ens preocuparia molt més." De fet el diputat Socialista ha insistit a reclamar als equips de govern dels Consells  una actitud "reivindicativa a l'hora de defensar els serveis als ciutadans en funció de les seves competències. Ens preocupa que això no hagi estat així i ens vulguin vendre una llei que no tingui ni la translació ni la importància  necessària per tal que els Consell tinguin garantits, a llarg termini, un finançament suficient per exercir, amb qualitat, les competències que els són pròpies."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube