Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa augmentar en 8,2 M€ les ajudes socials en el pressupost de la CAIB 2014

Conxa ObradorConxa Obrador destaca els ajuts a l'alimentació infantil, la targeta bàsica i la renda mínima d'inserció.  Aquests programes es gestionarien a través dels serveis socials municipals i dels Consells Insulars.

El PSIB-PSOE ha presentat esmenes per augmentar en 8,2 milions d'euros les partides d'ajudes més urgents, com  habitatge, roba, i alimentació, per a la ciutadania en situació de necessitat, en els pressuposts de la Comunitat Autònoma per al 2014.

"A Balears hi ha actualment un 20% de població en el llindar de la pobresa i el Govern no es pot quedar aturat, esperant a que l'economia repunti i els problemes es solucionen tot sols", ha opinat la diputada socialista Conxa Obrador.

En primer lloc, els socialistes proposen duplicar el capital destinat a la targeta bàsica, que es reparteix -a través dels Consells Insulars- a les famílies que no disposen de recursos per cobrir les despeses bàsiques, com l'alimentació. De l'actual dotació prevista de 1,4 milions, el PSIB-PSOE en vol fer 2,8 milions.

També proposen el socialistes augmentar en un 30% la Renda Mínima d'Inserció, destinada a les persones sense feina que ja han esgotat totes les prestacions. En el any 2012, a Balears havia 1.840 titulars de RMI i per al 2014, el Govern preveu augmentar la partida només en 1 euro. La proposta socialista, que pujaria la quantia fins a 9,7 milions d'euros, permetria arribar a 2.000 persones, també a través dels Consells Insulars. Actualment hi ha a Balears 56.000 persones sense feina ni cap ajuda.

A través dels ajuntaments

Els socialistes proposen augmentar també els ajuts a la ciutadania més necessitada a través dels serveis socials dels ajuntaments, que són els que es troben en primera línia. En concret, una esmena proposa augmentar en 4 milions el Pla de Prestacions Bàsiques, que el Govern preveu en només 6,1 milions per a l'any que ve.

Afegeixen els socialistes una esmena de un milió d'euros per a ajudes d'emergència a nivell municipal (el PP planteja zero euros) i 1,5 milions per ajudes a la alimentació infantil que es donarien -a través dels ajuntaments- a famílies amb infants de 3 a 16 anys per programes de vacances escolars d'estiu a les escoles d'Educació Primària i Secundària. "D'aquesta forma, es podria garantir l'alimentació dels infants també durant les vacances escolars de l'estiu, quan moltes famílies es troben sense beques ni ajuts i no poden fer front a aquesta despesa", ha explicat Obrador.

El PSIB-PSOE proposa també destinar 500.000 euros a un programa de lloguers socials als municipis i 600.000 euros per garantir l'escolarització i l'alimentació dels infants de 0 a 3 anys, també a través dels serveis socials municipals.

Tant en matèria d'alimentació infantil com d'habitatge per a famílies en situació de pobresa i els infants de 0 a 3 anys, el pressupost previst pel govern Bauzá és, actualment, cero.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube