Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que el PP vol contractar "a qui vulgui, quan vulgui" a l'Administració

Thomàs o Bonet en rdp web desemb Vicenç Thomàs: "El PP vol botar-se el borsí d'interins i contractar a dit, amb projectes a mida de persones concretes, tal com feia en l'època Matas i com ara mateix s'està jutjant amb el cas Mapau"

El PSIB-PSOE ha denunciat avui que el Partit Popular ha introduït en la Llei de pressuposts del 2014 un article –el 21- que permetrà a l'Administració contractar personal laboral de forma lliure, sense passar pel borsí d'interins, sortit de les oposicions.  "El PP vol poder contractar a dit a qui vulgui i quan vulgui", ha explicat el portaveu parlamentari adjunt, Vicenç Thomàs.

"Tot i que digui que es farà només excepcionalment, la realitat és que aquest article obre la porta al PP Balear a contractar a dit a personal laboral per llocs de feina que normalment corresponen a funcionaris, i  obviant el borsí d'interins", ha apuntat. "El Govern ha acomiadat 5.208 persones en els primers anys i ara, com els fa falta gent, volen contractar a mida", ha apuntat.

Thomàs ha explicat que, amb aquest article, el PP recupera una forma d'actuar que va ser habitual durant el Govern Matas. "El PP vol contractar a dit, amb projectes a mida de persones concretes, tal com feia en l'època Matas i com ara mateix s'està jutjant amb el cas Mapau", ha apuntat.

El PSIB-PSOE ha presentat tres esmenes a aquest article. La primera, de supressió, ja que considera que ja hi ha normativa suficient per cobrir aquests casos de contractació laboral excepcional. I dues esmenes de modificació, perquè si és necessari recorre al capítol 6 (inversions) en ves de al capítol 1, ja existeixen vies dintre de la Llei de Funció Pública per fer-ho.

El PSIB-PSOE demanarà sobre aquesta qüestió en el ple de demà, que també preveu preguntes sobre la llei de comerç, educació, sanitat i Sr. Borja Rupérez.

Supressió i privatització dels serveis municipals

El PSIB-PSOE també interpel·larà el Govern sobre el projecte de Llei local del Partit Popular que, emparant-se en el "fals missatge" de la simplificació i l'eliminació de duplicitats, acabarà amb la major part dels serveis que donen actualment els Ajuntaments. La norma dóna als ajuntaments de menys de 20.000 habitants (80% dels de Balears) , un any per tornar els serveis socials als Consells insulars i cinc per tornar els serveis d'educació i salut a la CAIB.

"En plena crisi econòmica, donar només un any perquè les comunitats autònomes o els consells assumeixin els serveis socials municipals, suposarà la seva desaparició o la seva privatització", ha argumentat Bonet. I posteriorment, el mateix per als serveis educatius i sanitaris. Això afecta a tot tipus de serveis socials dels ajuntaments, i també a altres serveis com la neteja, la recollida de residus, l'aigua, el manteniment de camins, escoletes, escoles de música, serveis sanitaris municipals, etcétera.

Aquesta llei "és una bomba de rellotgeria que posa fi a tres dècades de municipalisme i allunyarà la presa de decisions dels ciutadans i ciutadanes, perquè ja no seran els ajuntaments els que decideixin, sinó els Consells Insulars o la Comunitat Autònoma", ha explicat Cosme Bonet.

El diputat socialista ha destacat que "els ciutadans que abans tenien un servei en l'ajuntament del seu poble, ara hauran d'anar a la capital", on, des de la distància, es decidirà si es presta un servei i en quines condicions. Aquesta llei "només es pot entendre dintre de la estratègia recentralitzadora del PP", i per les preses del Govern central per complir amb les exigències de Brussel·les.

El PP ha anunciat que, amb aquesta llei, s'estalviarà 8.000 milions d'euros al erari públic, tot i que el mateix Consell d'Estat ja va dir en el seu primer informe que no hi ha cap estudi que avali aquest presumpte estalvi.

Bonet ha afegit que el Govern, que s'ha erigit en el líder de l'austeritat amb l'eliminació de consorcis i fundacions, ara haurà de crear-ne de noves per poder gestionar aquests serveis.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube