Imprimeix
PDF

Armengol: “el PP de Bauzá s’ha convertit en el partit del no i de la intransigència”

Armengol i Thomàs en RdP des 2013La portaveu socialista ha lamentat que s'hagin rebutjat 372 de les 373 esmenes presentades pel PSIB-PSOE al projecte de Pressupost per al 2014. "El PP ha votat no 372 vegades a millorar l'educació, la salut o els drets socials dels ciutadans" ha dit. Francina Armengol, portaveu del Grup Socialista, ha lamentat l'actitud adoptada pel PP i el Govern Bauzá de rebutjar qualsevol proposta de millora presentada als pressuposts de la CAIB per al 2014.

"El PP de Bauzá s'ha convertit en el partit del no i de la intransigència" ha dit Armengol després que s'hagin rebutjat totes les esmenes presentades pel PSIB-PSOE i només s'hagi acceptat una per resoldre el problema creat amb la contractació de personal.

La portaveu ha manifestat la seva decepció pels "372 no del PP ha millorar els serveis dels ciutadans i per tant a millorar l'educació, la sanitat o els drets socials" amb el rebuig a les esmenes socialistes. Armengol ha acusat al PP de votar sempre en contra a les iniciatives proposades, una actitud que contradiu les paraules del propi Bauzá de voler cercar acords.  Per la portaveu socialista, aquesta és una actitud hipòcrita ja que "diu una cosa i fa una altra", ha lamentat. Francina Armengol ha acusat a Bauzá de "ser incapaç de dialogar i de consensuar per cercar punts d'acord en temes fonamentals"

Francina Armengol ha afirmat que aquesta actitud contrària s'ha traslladat també a la resta d'àmbits durant aquest any 2013 marcat per la "conflictivitat i la confrontació". Així, la portaveu ha detallat el no del PP a altres propostes plantejades com la del blindatge dels drets socials, la de cercar una alternativa consensuada del TIL, a la reforma fiscal per millorar ingressos o al front comú per reclamar millores en el finançament o en el nou REB. "Estam davant un PP que sempre diu no", ha lamentat Armengol.

La portaveu parlamentària ha afirmat que el projecte pressupost del Govern Bauzá que surt per al 2014 "suposarà més desigualtat, més precarietat i més pobresa". Per la seva part, Vicenç Thomàs, portaveu adjunt socialista, ha explicat que la majoria de les 373 esmenes presentades cerquen una millora de la vida de les persones i ajudar a la reactivació econòmica. En aquest sentit, Thomàs ha detallat que en educació s'han millorat els recursos en 22 milions amb esmenes per garantir les nòmines del professorat, el manteniment dels centres educatius, beques o la dotació destinada a la UIB, que augmentaria en 1 milió d'euros.

En Sanitat, Vicenç Thomàs ha lamentat que els recursos destinats pel Govern Bauzá suposin per primera vegada només un 30% del total del pressupost. A més de destinar més recursos a la contractació de personal sanitari, des del PSIB-PSOE s'ha presentat una esmena per elaborar un pla de xoc per reduir les llistes d'espera, dotat amb 16 milions d'euros. Thomàs ha lamentat la falta d'inversió en els equipaments hospitalaris i per això ha criticat que no s'hagin acceptat esmenes com la de destinar 10 milions d'euros en la rehabilitació i reforma de l'antic hospital de Son Dureta per convertir-lo en un equipament sociosanitari, o els 2 milions d'euros per a l'ampliació de l'hospital de Manacor.

Finalment, des del PSIB-PSOE, Thomàs ha criticat la manca de sensibilitat social del Govern Bauzá amb el rebuig de totes les esmenes plantejades per millorar la política social i els recursos per als més desfavorits. En total, esmenes per augmentar en més de 8 milions d'euros els recursos destinats a la targeta bàsica, la Renda Bàsica d'Inserció o per combatre els problemes de malnutrició infantil, entre altres.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube