Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE apel·la al "seny" i demana la retirada de la Llei de Símbols, una llei mordassa plena d'aberracions

Armengol i Diéguez RdP webPermetrà sancionar amb multes de fins a 10.000 euros la utilització o col·locació de símbols "no autoritzats" en bens mobles o immobles total o parcialment finançats per la CAIB, com autobusos, carreteres, escoles i clíniques concertades, ports i fins i tot el Palau de Marivent.

El PSIB-PSOE ha demanat avui, una vegada més, la retirada de l'avantprojecte de Llei de Símbols del Govern Bauzá, que previsiblement serà aprovada dijous al Parlament de les Illes Balears. "Aquesta és una llei mordassa per reprimir i tancar la boca a la ciutadania que s'ha mostrat descontenta amb el Govern Bauzá i les seves decisions", ha denunciat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol.

Després de dos anys i mig de retallades brutals a l'estat del benestar, el PP inicia ara la segona fase de la legislatura, amb lleis repressores i retalls de drets i llibertats, com la Ley de Seguridad Ciudadana, la Llei de Símbols o la Ley de Seguridad Privada que "res tenen a veure amb estalviar, i si amb la repressió ideològica", ha explicat. "El PP, amb les seves lleis repressores, vol una societat menys crítica i menys lliure, on la ciutadania tingui por d'obrir la boca", ha apuntat.

A Balears, en concret, la Llei de Símbols del vicepresident Gómez és, a més a més, "la pitjor llei en la història de les Illes Balears, des del punt de vist tècnic, perquè està plena d'aberracions i és una barbaritat absoluta", ha apuntat el diputat socialista Antoni Diéguez.

Aquesta llei, que sanciona amb multes de fins a 10.000 euros la "utilització" o a la "col·locació" de "símbols no autoritzats" als bens mobles i immobles de tot el territori balear que compleixin funcions o donin serveis públics propis de les Illes Balears, o que tinguin algun tipus de finançament –total o parcial- públic , "ens convertirà en el ridícul de tota Espanya", ha anunciat Diéguez.

La redacció de la llei està tan mal feta que "les aberracions són immenses", i donarà lloc a tota mena de situacions impensables en una societat democràtica i del segle XXI. Diéguez ha explicat, per exemple, que la llei afectarà als símbols que una persona pugui exhibir al Parlament,  que haurà de demanar permís al Govern i pot ser sancionat si s'exhibeix o utilitza algun símbol sense autorització. També afectarà la llei al símbols o banderes que "s'utilitzin" en les carreteres, als autobusos i trens de servei públic, o en les finques de propietat pública, per qualsevol particular.

La llei afectarà igualment al Palau de Marivent, parcialment mantingut amb fons públics de les Illes Balears, i així la Casa Real haurà de demanar permís per poder penjar qualsevol símbol que no estigui en el llistat de la llei o sigui el seu propi. "La Casa Real haurà de demanar permís al Sr. Gómez per poder-ho penjar. Hem arribat a una aberració absoluta", ha opinat Diéguez. També es veuran afectats els vaixells que arribin als ports de Balears amb una bandera no autoritzada (de fora de la UE), i a les escoles i clíniques concertades, que només podran penjar els símbols autoritzats i el de la propietat.

"Perseguirà el Govern a tots els usuaris d'autobús, viatgers de carretera, a la Casa Real, al Parlament de les Illes Balears, als vaixells estrangers, a les clíniques, a les escoles?", s'ha demanat Diéguez. El diputat socialista ha opinat

que "no es pot deixar un instrument legislatiu en mans de qui no sap què ha de fer amb ell, com el vicepresident Gómez, perquè després ens trobem amb una barbaritat absoluta com aquesta". "És com deixar-li a un nin una metralleta, és perillós", ha apuntat, per afegir que "una persona que fa una llei així se'n ha d'anar".

Finalment, Diéguez ha ironitzat sobre les similituds entre el PP actual i el franquisme, que tant molesta als dirigents actuals del PP Balear: "no són comparables: Fraga va llevar la censura prèvia l'any 66 i Gómez la torna a posar".

Tant Diéguez com Armengol han considerat que encara es pot tirar enrere aquesta llei, i han apel·lat al "seny" perquè el Partit Popular no la tregui endavant, dijous que ve.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube