Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE no vota la Llei de Símbols, que és un greu atemptat contra la llibertat d'expressió

Diputats PSIB-PSOE abandonen votació Llei Símbols - WEBEl PP aprova, tot sol, la llei mordassa que recupera la censura prèvia i limita el dret fonamental que és la llibertat d'expressió

El PSIB-PSOE no ha volgut ser còmplice del greu atemptat contra la democràcia que suposa la Llei de Símbols aprovada avui al Parlament de les Illes Balears. Per això, els diputats i diputades socialistes s'han aixecat i s'han absentat del plenari en el moment de la votació d'aquesta llei que preveu multes de fins a 10.000 euros per utilitzar o penjar sense autorització prèvia símbols no autoritzats per la pròpia llei o per una decisió del Govern de les Illes Balears.

"El Grup Socialista no vol ser còmplice d'aquest atemptat i per això no participarem en la votació", ha anunciat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol. A continuació, tots els diputats del PSIB-PSOE, acompanyats dels diputats no adscrits i dels del grup MÉS han abandonat l'hemicicle, mentre deien "llibertat, llibertat".

"Avui, el PP ha perpetrat el pitjor atac a les llibertats dels ciutadans de les Illes Balears en la nostra història recent", ha denunciat des de la tribuna el diputat socialista Cosme Bonet, durant el debat "El 19 de desembre 2013 serà recordat com un dia de la infàmia per les llibertats ciutadans", ha afegit Bonet.

Poc abans, el PSIB-PSOE havia demanat sol·licitar un segon informe al Consell Consultiu sobre la llei, que ja varen obligar l'executiu a modificar l'esborrany una vegada, per indicis d'inconstitucionalitat en la censura prèvia que instaura. El Govern, en un primer moment, va acceptar la recomanació del Consultiu, però el PP ha tornat introduir amb una esmena el mecanisme de les "autoritzacions" abans de poder penjar un símbol no autoritzat.

El PP ha rebutjat demanar aquest segon informe al Consultiu i ha votat "a favor de la censura prèvia perquè no saben el què va costar a altres partits la lluita per la llibertat d'expressió", ha denunciat el diputat Antonio Diéguez.

El socialista ha lamentat aquest "dia de dol al Parlament", i que l'esperit de la Inquisición, que va ser abolida en 1834, segueixi viu en el Partit Popular.

Des de 1938 no s'havia aprovat a Espanya una llei així, que instaura la censura prèvia i atorga al conseller Gómez la decisió de quins símbols es podran penjar i quins no, en una norma que no té criteris objectius sinó que ho deixa tot a la interpretació i la voluntat del Govern de les Illes Balears.

"El que ens va llevar Matas, ens ho tornaran els tribunals, però qui ens tornarà el que ens lleva el conseller Gómez amb aquesta llei mordassa?", s'ha demanat Diéguez.  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube