Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia la política de repressió del PP contra els docents, amb l'obertura d'un nou expedient

Conxa Obrador ok

Conxa Obrador anuncia que els socialistes registraran una interpel·lació al Parlament sobre aquesta qüestió i presentaran una PNL per exigir que s'aturi aquesta cacera de bruixes

El PSIB-PSOE ha denunciat avui "la política de repressió" del Partit Popular en contra de tot aquell que no acata les seves imposicions ideològiques. "L'obertura d'un expedient sancionador per una falta molt greu al director del IES Marratxí és un nou abús de poder de la conselleria d'educació, en la seva ofensiva contra els docents, que no té precedent en aquesta comunitat autònoma" ha denunciat la diputada socialista Conxa Obrador.

"Ens trobam immersos en un escenari terrible, on s'ha instaurat una nova Inquisició contra els docents, les famílies i l'alumnat que no vulgui combregar de la ma d'un PP que sotmet a una gran part de la població en les seves creuades ideològiques, amb l'escut de la majoria absoluta", ha denunciat Obrador.

De fet, l'obertura d'un nou expedient sancionador l'endemà de l'aprovació de la Llei de Símbols, "confirma que ens trobam davant pràctiques repressores contra els docents i contra tota la comunitat educativa, que expressa en llibertat les seves opinions. Vivim uns temps que ens retornen a les etapes més negres de la nostra història", ha opinat. "L' estat de la repressió contra la comunitat educativa és la resposta del PP al conflicte educatiu. Mà dura en comptes de diàleg", ha afegit.

Obrador ha considerat "un absurd total" els motius al·legats per la Conselleria per obrir l'expedient -per una falta molt greu- al director del institut, que és la denúncia d'uns pares perquè la seva filla no avançava matèria durant els dies de la vaga de docents. "Si s' hagués avançat en currículum dins un aula on la majoria d'alumnes exercien el seu dret a la vaga, no s' haurien conculcat els drets d' aquests alumnes ?" , ha demanat la diputada. És més, els serveis mínims obliguen a obrir els centres i a acollir l' alumnat que decideixi assisrtir-hi, però no a donar classe. "Què vol el Govern ? que un 30% de la plantilla doni les classes en nom del 100% ? Això és un absurd i si fos així també conculcaria els drets del professorat i de l' alumnat que exerceix el seu dret a vaga", ha apuntat.

Per això, el PSIB-PSOE exigirà explicacions dins el Parlament de les Illes Balears, igual que va fer amb els primers expedients, oberts a tres directors d'institut de Maó. Els socialistes presentaran una interpel·lació i una proposició no de llei per exigir "que s' aturi aquesta cacera de bruixes, que es tanquin tots els expedients sancionadors als directors i que es restitueixin els seus drets laborals i de responsabilitat", ha explicat Obrador.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube