Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclamarà la retirada de la reforma de la llei l’avortament que “torna a posar a les dones en la clandestinitat”

Cristina Rita web caraLa diputada Cristina Rita ha anunciat la presentació d'una Proposició no de Llei en el Parlament per demanar el rebuig a la reforma impulsada pel PP sense cap consens.

El Grup Parlamentari Socialista presentarà una Proposició no de Llei en el Parlament de les Illes Balears per manifestar el rebuig a la revisió de la llei de l'avortament que ha impulsat el Govern Rajoy. La diputada socialista, Cristina Rita, ha criticat aquesta reforma que suposa un "important retrocés normatiu, social i ideològic que torna a situar a les dones del nostre país que vulguin interrompre el seu embaràs en la clandestinitat". Des del PSIB-PSOE, la diputada Rita ha manifestat la voluntat de què la Cambra autonòmica manifesti el seu rebuig i demani la retirada d'aquesta reforma.

Rita ha acusat al PP de voler suprimir el dret de les dones a decidir de manera responsable, conscient i lliure sobre la seva sexualitat i maternitat, a la vegada que ha lamentat el retrocés que suposa aquest projecte del Govern Rajoy. La diputada socialista ha destacat l'avanç que va suposar la Llei 2/2010 del Govern Zapatero, que recollia la garantia dels drets fonamentals en l'àmbit de la salut sexual i reproductiva, regulant les condicions de la interrupció voluntària de l'embaràs i establint les corresponents obligacions dels poders públics. A més, ha recordat que l'actual llei va incorporar la jurisprudència del Tribunal Constitucional i del Tribunal Europeu de Drets Humans, així com recomanacions del Consell d'Estat i organismes internacionals de Nacions Unides, de la Organització Mundial de la Salut, del Consell d'Europa i de la Unió Europea.

Des del PSIB-PSOE, Rita ha lamentat el retrocés ideològic en més de 30 anys que representa aquesta reforma de la llei d'avortament del Govern del PP i que va en contra de la llibertat de les dones. Per això, la diputada ha justificat la presentació d'aquesta iniciativa davant el Parlament per garantir els drets fonamentals de les dones en l'àmbit de la salut sexual i reproductiva i que els poders públics assegurin les condicions en l'accés a les prestacions sanitàries per a la interrupció voluntària, legal i segura de l'embaràs.

Finalment, una Proposició no de Llei que presentarà el Grup Socialista reclama que es mantengui una legislació de terminis combinada amb determinats supòsits d'indicació terapèutica, d'acord amb les recomanacions d'experts i l'aplicació del dret comparat, que asseguri a les dones l'adopció d'una decisió lliure i informada en un període concret de la gestació, sense interferències de tercers, com ha recollit la jurisprudència del Tribunal Constitucional.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube