Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE diu que el 2013 es tanca amb més precarietat, empobriment dels treballadors i la no creació de més ocupació

Joana Barceló 2El PSIB-PSOE valora negativament les dades d'atur i d'afiliació a la Seguretat Social del passat mes de desembre.

La diputada socialista Joana Barceló ha manifestat que les dades fetes públiques posen de relleu la no creació d'ocupació, malgrat el descens de l'atur registrat. Per Barceló, "estam encara lluny de les dades de creació d'ocupació de fa dos anys i malauradament tancam l'any 2013 amb més precarietat, empobriment dels treballadors i sense que es creï ocupació".

La baixada de l'atur interanual enregistrat a les Illes en 4.620 treballadors ha estat atribuïda per la diputada socialista a la fugida del mercat laboral de joves i de treballadors extrangers. En aquest sentit, Barceló ha recordat que en el darrer any fins a 9.000 persones aproximadament han abandonat les Illes Balears, fet que ajuda a entendre aquest descens de les persones registrades a l'atur.

Sobre el nombre d'afiliats a la Seguretat Social, la diputada del PSIB-PSOE ha destacat que "lamentablement, en el darrer mes, les Illes han estat la comunitat autònoma que més llocs de feina ha destruït, fins a 10.914 llocs". Per Barceló és una xifra que demostra que no s'està creant ocupació ja que dels 1.192 llocs de feina creats en el darrer any, 1.341 són d'autònoms, és a dir treballadors que han tengut que donar-se d'alta en aquest règim, no són contractes d'empreses. A més, ha destacat que "en relació a l'any 2011, s'han destruït fins a 7.693 llocs de feina, una xifra alarmant"

Des del PSIB-PSOE, la diputada Barceló ha afirmat que les dades de contractació posen de manifest la precarietat en els contractes, amb menys indefinits i més treball temporal. Així, ha explicat que mentre la contractació indefinida cau un 3,3%, la contractació temporal augmenta fins a un 22,5%. A la vegada ha destacat l'empobriment dels treballadors que estan en situació d'atur i que es visualitza amb l'augment fins a un 14% de les persones que han de rebre la Renda Mínima d'Inserció. "Més precarietat i més empobriment, aquests són els trets del mercat laboral a les Illes", ha afirmat.

La diputada socialista ha afirmat que aquestes xifres, lluny de ser bones notícies, posen de manifest la necessitat de posar en marxa accions urgents dins el Pla d'Ocupació per poder crear llocs de feina.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube