Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix explicacions al Govern per la davallada del 48,6% en els ajuts per llibres de text

Cristina Rita parlCristina Rita: "El Govern de les Illes Balears no ha sabut negociar el repartiment de recursos de l'Estat per a ajuts per a l'adquisició de llibres de text, material didàctic i informàtic".

El PSIB-PSOE ha acusat avui el Partit Popular de no preocupar-se per l'alumnat de les Illes Balears amb pocs recursos, després que el Ministeri d'Educació fes públiques les xifres d'ajuts destinades a l'adquisició de llibres de text, material didàctic i informàtic. "Exigim explicacions i responsabilitats al Govern Bauzá, que no ha sabut negociar el repartiment dels recursos del Ministeri i ha acceptat una davallada del 48,6% en els ajuts que arribaran a Balears el 2014", ha declarat la diputada socialista Cristina Rita.

Rita considera inacceptable que Balears perdi l'any que ve el 48,6% del que rebia del Ministeri per ajudes a l'adquisició de llibres de text. "Balears, juntament amb Austuries i Extremadura són les comunitats autònomes més afectades", ha explicat la diputada.

"Ni el Govern de l'Estat ni el Govern de les Illes Balears es preocupen per l'alumnat amb pocs recursos. Només estan interessats en concertar línies no necessàries, com les de batxillerat, o amb les escoles privades per satisfer tant el negoci de l'educació com també a les famílies que pensen que són el seu electorat", ha criticat Rita.

La diputada socialista ha assenyalat que els llibres de text, el material didàctic i informàtic són bàsics per a l'aprenentatge i haurien de ser gratuïts al manco en les etapes obligatòries; "però el PP ha acabat amb tots els esforços que s'havien fet tendents a complir amb aquest objectiu".

Amb l'entrada en vigor de la LOMQE i el TIL en el cas de Balears, "seran més necessàries que mai aquestes beques perquè amb les modificacions de currículums no serviran els de l'any anterior i això dificultarà l'intercanvi i reciclatge", ha apuntat.

Rita ha presentat una Proposició No de Llei en el Parlament de les Illes Balears per  instar el Govern a convocar les beques per a l'adquisició de llibres de text de manera puntual a l'inici del curs escolar.

Igualment, en aquesta PNL, el PSIB-PSOE vol instar el Govern de les Illes Balears a reiniciar el programa de reutilització de llibres de text amb els centres escolars i a pagar als centres escolars les quantitats endarrerides d'altres anys relatives al programa de reutilització de llibres de text.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube