Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al PP “d’imposar un retrocés en els drets i llibertats dels ciutadans”

Armengol Antich i Bonet amb la resta de membres del Grup de Treball de Drets i Llibertats Ciutadanes

El PSIB-PSOE ha denunciat el retrocés que estan sofrint els drets i les llibertats ciutadanes amb les polítiques dels Governs del PP. La secretària general, Francina Armengol, ha afirmat que "és urgent i necessari defensar aquests drets i llibertats que estam perdent els ciutadans de les Illes Balears i també de la resta d'Espanya per les polítiques regressives del PP".

Armengol ha avançat que la línia de treball d'oposició serà contundent contra aquests retalls en drets civils però que "també es treballarà amb propostes que s'incorporaran en la propera Conferència Política del PSIB on la defensa dels drets i llibertats serà un dels eixos principals de l'alternativa socialista".

La secretària general del PSIB-PSOE ha fet aquestes afirmacions durant la reunió del Grup de Treball Interinstitucional que s'ha constituït per defensar els drets i llibertats davant les amenaces per les polítiques del PP. Francina Armengol ha retret la política regressiva que el PP està impulsant a totes les institucions on governa, amb la recent Llei de Símbols del Govern Bauzá, però també amb la reforma de la llei de l'avortament o de la Llei de Seguretat Cuitadana del Govern de Rajoy que marquen un clar retrocés en els drets i llibertats de la ciutadania com no havia succeït a Espanya des de l'arribada de la democràcia i la Constitució de 1978.

Durant la reunió s'ha acordat posar en marxa una bateria d'iniciatives a totes les institucions per denunciar aquest retrocés democràtic i l'atac als drets i llibertats. En aquest sentit, es presentaran mocions als ajuntaments i els consells insulars i diferents iniciatives al Parlament de les Illes i les Corts Generals.

El Grup de Treball Interinstitucional de Drets i Llibertats Ciutadanes compta amb la participació dels secretaris de Política Institucional, Política Municipal, Educació, Salut, Política Social del PSIB-PSOE; els portaveus de les principals institucions; una delegació de les Federacions Insulars Socialistes; diputats i senadors a les Corts Generals; les Joventuts Socialistes; així com de la Fundació Gabriel Alomar.

Conflicte educatiu

Un dels motius pels qual el PSIB-PSOE ha decidit impulsar aquest grup de treball, ha destacat Armengol, ha estat per denunciar les amenaces de grups d'ultradreta que han arribat fins i tot a instigar agressions físiques contra els docents. La líder socialista ha traslladat un missatge de condemna cap aquestes manifestacions i de total suport als docents "que estan essent perseguits pel Govern Bauzá" ha dit. Armengol ha lamentat durament l'actitud de suport d'alguns diputats del PP cap aquests grups d'ultradreta que instiguen la violència contra els docents.

Indulte Matas i avortament

Respecte a la suspensió de l'ingrés a presó de Jaume Matas decidit per l'Audiència Provincial a l'espera de la decisió de l'indult, Francina Armengol ha demanat al Govern Rajoy "que acceleri aquesta decisió i que sigui el més aviat possible".

El PSIB-PSOE en el Foro Interparlamentari Socialista

Per altra part, una representació del PSIB-PSOE participarà en la reunió del Foro Interparlamentari Socialista que demà es celebra a Madrid. La diputada al Parlament i portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa; els senadors Francesc Antich i Antoni Manchado; i els diputats al Congrés, Pablo Martín Peré, Guillem Garcia i Sofía Herranz participaran en aquesta reunió on es dissenyarà una resposta al retall en drets i llibertats que estan imposant les polítiques del Govern Rajoy.

El Foro Interparlamentari Socialista és una reunió on a més dels diputats i senadors hi participen els portaveus i representants dels parlaments autonòmics i els eurodiputats. La reunió de demà abordarà les iniciatives parlamentàries sobre Justícia, Interior i Igualtat després de la reforma del Codi Penal, la Llei de Seguretat Ciutadana i de la Llei de l'abortament que ha fet el PP. El secretari General del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, participarà en la clausura de la reunió.


Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube