Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE vol que la consellera Camps rendeixi comptes al Parlament del curs educatiu més convuls en anys

Executiva14generPilar Costa: "Volem saber conèixer com està afectant la situació de conflicte i l'aplicació del TIL al nostres infants, i què farà el Govern per posar-hi solució. El Grup Socialista demanarà un plenari extraordinari monogràfic sobre Educació per a aquest mes de gener." El PSIB-PSOE nomena Isabel Oliver coordinadora del Comitè Electoral per a les eleccions europees del mes de maig i també un vice-coordinador/a per a cada una de les illes.

El PSIB-PSOE vol que la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, rendeixi comptes davant el Parlament de les Illes Balears sobre com s'ha desenvolupat el primer trimestre i com afronta el Govern la resta del curs escolar 2013-14, el més convuls i conflictiu que s'ha viscut mai a Balears.

"Des del PSIB-PSOE, estam molt preocupats per la situació en el món educatiu, on el conflicte entre el Govern i els docents està més viu que mai per l'actitud del president Bauzá, que no ha dedicat ni un segon del seu temps a seure-se amb la comunitat educativa i a dialogar per intentar solucionar-lo", ha explicat la portaveu de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE, Pilar Costa.

La socialista ha argumentat que "els pares i mares estan molt cansats i preocupats per aquest conflicte, que ja dura massa temps, per la manca de diàleg i de voler negociar del president Bauzá". El Govern Bauzá, davant les crítiques dels docents, no només no ha negociat, sinó que s'ha dedicat a obrir expedients, en la línia del PP d'intentar fer callar a aquells amb els que no està d'acord, ha apuntat. Bauzá vol implantar "un règim del terror" per tapar la boca als que no estan d'acord amb les seves polítiques, ha afegit.

Costa ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista demanarà demà mateix la convocatòria d'un plenari extraordinari monogràfic sobre educació, perquè es celebri dins el mes de gener. Els socialistes plantejaran tota una sèrie de preguntes a la consellera Camps i al president Bauzá, a més de vàries Proposicions No de Llei, una d'elles per demanar que es deixi sense efecte l'expedient al director del Institut de Marratxí.

Els socialistes temen que l'aplicació precipitada i sense recursos del Tractament Integrat de Llengües en aquest curs 2013-14 ja està tenint conseqüències en les aules. Les dificultats i problemes que s'han trobat els centres per aplicar el TIL són moltes, segons diuen els mateixos directors, pares i mares. "Ara encara som a temps de solucionar-ho. Si deixam passar moltes més setmanes, pot ser ens haurem de lamentar després de que els alumnes hagin perdut un curs", ha declarat.

Costa ha recordat que "aquest no és un curs normal. Esperam que el Govern posi seny i adopti mesures per no haver de lamentar més tard que molts d'alumnes de Balears hagin perdut el curs", ha apuntat.

Per altra banda, la Comissió Executiva ha analitzat també el retrocés de drets i llibertats que està imposant el Partit Popular a tota Espanya, amb iniciatives com la llei de seguretat privada, les limitacions a la llibertat de manifestació o ara el nou projecte del ministre Gallardón de llevar a les dones el dret a decidir sobre la seva maternitat lliure, una qüestió que ha trencat fins i tot les files del PP.

"Sabem què en pensen altres dirigents del PP, molts d'ells crítics amb aquesta llei, però no sabem què en pensa Bauzá", ha dit Costa. El PSIB-PSOE ha reclamat a Bauzá que es pronunciï per saber si està més alineat amb els sectors més ultraconservadors del PP, o quina postura defensarà dintre del seu partit. "Al PSOE ho tenim molt clar: la llei de terminis és la més neta, la més clara i la que dóna més seguretat jurídica", ha explicat Costa. La socialista ha dit que els socialistes "no volem supòsits que acabin sent coladeros. Volem situacions clares i netes".

Comitè Electoral per a les eleccions europees

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE també ha posat en marxa avui la maquinària de cara a les eleccions europees, convocades pel maig del 2014. El PSIB-PSOE ha nomenat coordinadora del Comitè Electoral a Isabel Oliver, secretària d'Organització del PSIB. Igualment, s'han nomenat vice-coordinadors electorals a cada una de les illes: Miquel Ramon a Mallorca, Damià Borràs a Menorca, Alfonso Molina a Eivissa i Margalida Font a Formentera.

El Comitè Electoral és l'òrgan que organitza i dirigeix la campanya electoral, amb persones responsables dels distints àmbits com organització d'actes i mobilització, resposta programàtica, comunicació, suport als candidats o assessoria jurídica, entre d'altres.

La llista electoral de cara a les europees és única de tot l'Estat i es decidirà a nivell del PSOE, després d'haver rebut les aportacions i propostes de totes les federacions regionals.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube