Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana que els espanyols que han hagut d’emigrar recuperin el dret a l’assistència sanitària

Thomàs web 2El portaveu adjunt Vicenç Thomàs ha anunciat la presentació d'una iniciativa parlamentària per evitar que la gent que ha tengut que sortir del país per cercar feina es quedi sense el dret d'assistència sanitària.

El Grup Parlamentari Socialista presentarà una Proposició no de Llei en el Parlament de les Illes Balears perquè els ciutadans espanyols que hagin emigrat del nostre país recuperin el dret a l'assistència sanitària que el Govern de Rajoy els ha llevat. El portaveu adjunt Vicenç Thomàs ha acusat al PP d'iniciar una nova ofensiva de retalls de drets, en aquest cas el d'assistència sanitària als espanyols que han hagut d'emigrar per cercar una feina, i ha reclamat que la mesura no s'apliqui.

Tal i com ha explicat Thomàs, el PP ha introduït en la Llei de Pressuposts Generals de l'Estat per al 2014 el requisit de tenir que residir a Espanya per a que les persones que hagin esgotat la prestació o el subsidi per atur o altres prestacions de similar naturalesa puguin accedir a l'assistència sanitària. A més, en una altra disposició de la mateixa llei, es parla de la "pèrdua de residència a efectes de prestacions de la Seguretat Social" que fa perdre el dret a l'assistència sanitària als ciutadans espanyols que surtin a l'estranger per un temps superior als 90 dies, encara que sigui per motiu de cercar feina o de formació.

Des del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs ha acusat al PP de posar més restriccions en l'accés a la salut als ciutadans, especialment als més dèbils, en detriment fins i tot del que marca la pròpia Constitució Espanyola, que en el seu art. 43 reconeix el dret a la protecció de la salut. El portaveu adjunt socialista ha qualificat de molt greu aquesta restricció per part del Govern Rajoy, especialment quan milers de ciutadans espanyols, molts també de les Illes Balears, s'han vist obligat a emigrar per cercar feina, formació o requalificació professional.

Per tot això, el Grup Socialista al Parlament ha presentat una Proposició no de Llei per a que el Parlament insti al Govern de Rajoy a modificar aquesta mesura i les persones afectades puguin recuperar el seu dret a rebre assistència sanitària.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube