Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE anuncia que durà el decret que amplia la Llei de Símbols al Tribunal Contenciós Administratiu si el govern no el retira

Pilar i Cosme 21-1-14El PSIB-PSOE ha anunciat avui que si el govern no retira el decret que desenvolupa i fa més restrictiva la Llei de Símbols, estudiarà la possibilitat d'anar al Tribunal Contenciós Administratiu per què es prenguin les mesures cautelars que corresponguin per aturar aquest atac.

Així ho ha avançat la diputada socialista Pilar Costa, assegurant que "el PSIB-PSOE farà una ofensiva judicial i política contra aquest esborrany de decret que és totalment il·legal". En aquest sentit, el Partit Socialista anima a qui es vegi afectat per la Llei de Símbols o pel decret que la desenvolupa a que també presenti un recurs davant el Tribunal Contenciós Administratiu.

Pilar Costa ha denunciat que "des dels temps de la dictadura no havíem vist una norma que establís un sistema de censura prèvia". Ara, els directors generals hauran de decidir si es pot escoltar una cançó de Tomeu Penya en un espai públic o si es pot celebrar el Dia de la Pau als centres escolars. En aquest sentit, el decret estableix un sistema de com s'ha de demanar permís per poder exhibir un símbol, que haurà de ser aprovat per Consell de Govern. "Hem arribat a tal absurd que es pot demanar una memòria o un estudi tècnic per poder tenir el permís", denuncia Costa. Per això, la socialista ha anunciat també que el PSIB-PSOE presentarà al·legacions contra aquest decret tan restrictiu.

Per part seva, el diputat Cosme Bonet ha dit que "l'objectiu d'aquest decret és limitar la llibertat d'expressió a tot el col·lectiu de docents". En aquest sentit, Bonet afegeix que no és un decret q ue vagi contra una bandera determinada, sinó que va "contra la llibertat d'expressió de tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears".

En concret, el nou decret reitera la censura prèvia que ja estableix la Llei de Símbols. Un fet que burla el que ja havia dictaminat el Consell Consultiu en contra d'aquest punt. Per això el diputat Cosme Bonet critica que "el govern s'autoatribueix la capacitat d'arbitratge d'allò que és neutral i allò que no ho és". El decret no crea un òrgan independent que decideixi quin símbol és neutral o no, sinó que ho decidirà una comissió de directors generals, amb la qual cosa "serà una decisió totalment ideològica", assegura Bonet.

A més a més, els socialistes defensen la il·legalitat d'aquest decret perquè ataca l'autonomia local. Cosme Bonet assegura que "l'esborrany del decret es fa especialment dur perquè els ajuntaments han intentat tornar la llibertat d'expressió als seus ciutadans a través de la fórmula dels símbols locals". Per això. El PSIB-PSOE ha demanat una reunió urgent a la FELIB per exigir al govern la retirada del decret.

Així i tot, els socialistes també han demanat que s'inclogui la validesa dels símbols locals i l'atac a l'autonomia local que estableix aquest decret dins l'ordre del dia de l'Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca, convocada pel pròxim 29 de gener. Bonet ha avançat que "si no l'inclouen, demanarem la convocatòria d'una Assemblea de Batles i Batlesses extraordinària per tractar aquest tema".

Un atac a tots els col·lectius

El Grup Parlamentari Socialista també vol posar de manifest la il·legalitat que suposa suprimir la llibertat d'expressió a sindicats i associacions de diferent tipus. Cosme Bonet destaca que "el decret denega el permís a qualsevol símbol que faci referència a algun sindicat o a alguna associació". Això significa que si aquestes entitats volen anunciar alguna reunió, esdeveniment o activitat, hauran de fer el complexe procés de demanar permís per què el Consell de Govern aprovi les seves activitats.

Davant aquest atac, la diputada Pilar Costa assegura que "són barbaritats que atempten contra la llibertat d'expressió, la llibertat de càtedra, la llibertat sindical i la democràcia en estat pur".

Finalment, Costa ha transmès que els socialistes lluitaran contra això i contra la incapacitat de Bauzá respecte els problemes reals de la gent. Assegura que "aquestes mesures repressores tenen data de caducitat. El maig del 2015 els socialistes restablirem la democràcia i els drets i llibertats fonamentals en aquesta comunitat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube