Imprimeix
PDF

Lleuger augment a Balears d'una ocupació de cada vegada més precària

JBarcelóJoana Barceló destaca que "la suposada millora econòmica no arriba al món laboral."L'increment de la població inactiva, que ha abandonat el mercat laboral, explica tant la baixada de la taxa d'atur com la baixada de la taxa d'ocupació.

L'Enquesta de Població Activa del darrer trimestre del 2013 demostra que l'atur a les Balears cau, però no tant per la creació de nous llocs de feina com per la baixada de treballadors en actiu. Tot i que creix lleugerament el nombre de treballadors ocupats en 3.900, el què més creix és la població inactiva: en 21.500 treballadors, que han sortit del sistema. "Malgrat baixi la taxa d'atur al 22,91%, baixa també la taxa d'ocupació, del 49,22% al 48,8%", ha explicat la diputada socialista Joana Barceló. Això vol dir que a finals del 2013 havia a Balears menys persones treballant que un any abans, en proporció a la població total.

Barceló ha assenyalat també que l'ocupació creada és una ocupació de cada vegada més precària. "Vivim una transformació profunda de precarietat: els contractes indefinits cauen en 6.000 en un any (-2,1%) mentre la contractació temporal s'incrementa en un 19,3%", ha explicat la diputada. Gairebé 1 de cada 4 treballadors a Balears són treballadors temporals (24,9%).

Però la situació més complicada és la que pateixen els aturats de llarga durada, els majors de 55 anys i les llars on tots els seus membres estan a l'atur. "Les dades socials són cada dia més dures: 41.900 famílies de Balears tenen tots els seus membres actius a l'atur", ha lamentat Barceló.

És també molt preocupant l'increment del 60% de l'atur entre els majors de 55 anys; que ja són 14.800. A la vegada, segueix augmentant l'atur de llarga durada: ja són 66.800 els treballadors que porten me´s d'un any a l'atur, 5.000 més que fa un any.

Barceló ha assenyalat que aquests col·lectius haurien de ser la màxima preocupació de les polítiques d'ocupació públiques. A ells es sumen els joves, que tot i havent augmentat en 1.000 el nombre d'ocupats, també ha pujat en 7.000 els joves inactius.

"La suposada millora econòmica no arriba al mon laboral", ha argumentat Joana Barceló, qui ha tornat a demanar l'actuació urgent del Executiu. "El Govern hauria d'actuar i atendre de forma específica i extraordinària els col·lectius més afectats, que segueixen empitjorant la seva situació, mes darrera mes, any darrera any", ha apuntat. L'empitjorament d'aquests col·lectius contribueix a accentuar de cada dia més les desigualtats.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube