Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta una llei de recuperació de drets que "amnistiarà" expedients i sancions per TIL i Llei de Símbols

Foto grup Jornades Parlamentàries PSIB-PSOE 280114 webEl PSIB-PSOE presentarà en el Parlament de les Illes Balears una Proposició de Llei per a la recuperació de drets i llibertats, que preveu la derogació de normes com el TIL i la Llei de Símbols i l'amnistia dels expedients i sancions que s'hi hagin derivat. "La ciutadania ha de saber que els retrocessos que imposa el PP, les seves lleis repressores i els retalls de drets i llibertats, tenen data de caducitat: les pròximes eleccions", ha declarat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol.

La lluita per la recuperació dels drets i llibertats serà eix transversal de les iniciatives socialistes en els propers mesos i de cara a les eleccions del 2015, ha anunciat Armengol, durant la roda de premsa celebrada avui amb motiu de les Jornades Parlamentàries socialistes.

Aquesta llei preveu, per una banda, derogar les normatives que, com el decret TIL i la Llei de Símbols, "van en contra de drets constitucionals com el dret a l'educació i la llibertat d'expressió", ha explicat el diputat socialista Antoni Diéguez, autor de la iniciativa. Ha recordat Diéguez que aquestes dues normes "no serveixen per res, no tenen altre objectiu que crispar" i trepitgen drets constitucionals.

Al mateix temps, la proposta de llei socialista preveu una mena d'amnistia per als expedients i les sancions que s'hagin derivat d'aquestes normatives. "Si una llei va contra els drets fonamentals, la seva derogació no és suficient, sinó que s'han d'anular també els seus efectes per poder reparar els drets vulnerats", ha explicat Diéguez.

El diputat socialista ha reconegut que aquesta llei "sembla d'altres temps", però les mesures preses pel PP la fan imprescindible. Aquesta proposició de llei –que probablement no tindrà el suport del PP- servirà per obrir l'espai de debat i constitueix només "la primera passa d'un llarg camí cap a la recuperació dels drets i llibertats perduts durant els anys de govern del PP", ha apuntat.

Comença un període parlamentari clau

Armengol ha explicat que el període parlamentari que comença la setmana que ve "serà clau perquè finalment es podran començar a veure les iniciatives socialistes que duen mesos i mesos paralitzades per la manca de voluntat política del PP d'obrir el Parlament als temes que interessen als ciutadans". La socialista ha recordat que en cada junta de portaveus, el PSIB-PSOE ha demanat a la presidenta del Parlament, Margalida Duran, que habiliti plens extraordinaris els capvespres per poder tractar les propostes de l'oposició, amb una resposta sempre negativa.

"Ja n'hi ha prou d'utilitzar el Parlament com la casa només del PP", ha opinat Armengol. Proposicions legislatives tan importants com la Llei d'Insolvència Singular (antidesnonaments), la llei de protecció del litoral, la llei contra el fracking o la llei de mort digna estan aturades, algunes des de fa molts de mesos.

El PSIB-PSOE mantindrà durant el proper període de sessions la seva actitud propositiva, tot i el bloqueig sistemàtic del PP a les seves propostes. "Seguirem proposant i explicant les nostres idees perquè la ciutadania tengui esperança i sàpiga que hi ha una altra forma de fer les coses". En aquest sentit, Armengol ha recordat que "la mobilització ciutadana funciona, i la paralització de la sanitat madrilenya n'és un bon exemple".

A la vegada, Armengol ha anunciat "una oposició dura i contundent" a les polítiques del PP, després de dos anys i mig de govern de JR.Bauzá, que ha estat "el govern més conflictiu en la història de les Illes Balears". "Els ciutadans de Balears tenien problemes. Bauzá n'ha afegit més problemes i no n'ha solucionat cap", ha declarat Armengol.

De fet, el Govern Bauzá serà recordat a Balears per dues coses: pel nivell de crispació i de conflictivitat que ha creat; i per les desigualtats que està propiciant. "Amb l'excusa d ela sortida de la crisi, augmenten les desigualtats en la societat: alguns surten molt beneficiats mentre la majoria de la classe mitjana i més feble s'empobreix encara més", ha apuntat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube