Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al PP de doblar en dos anys el temps d’espera per una operació amb un increment del 123%

Vicenç Thomàs declasEl diputat i portaveu adjunt del Grup Socialista, Vicenç Thomàs, ha denunciat el "clar empitjorament" que han patit les llistes d'espera sanitàries i ha acusat al Govern del PP d'haver-les doblat i fins i tot triplicat des que Bauzá està al capdavant de l'Executiu.

Thomàs ha fet aquesta valoració després que el Govern hagi donat a conèixer les xifres de les llistes d'espera del desembre del 2013 i ha dit que "són un exemple més de com el PP intenta fer retrocedir dia a dia la sanitat pública, donant més importància al dèficit i a l'estalvi que a la qualitat sanitària i l'atenció que han de rebre els ciutadans".

Des del PSIB-PSOE, Thomàs ha dit que amb el PP les llistes d'espera "lluny d'haver-se reduït s'han disparat" i ha acusat al Govern de fer una comparació a mitges i interessada. En aquest sentit, el portaveu socialista ha explicat que si es comparen amb la gestió del PP en els darrers dos anys es pot veure com han augmentat a més del doble i fins i tot el triple. Així, s'ha passat de 51 dies de demora mitjana per una intervenció al març del 2011 a 114 dies a finals del 2013, un increment del 123%. En quant a l'espera per una consulta amb el metge especialista, la demora triplica la situació de fa dos anys, passant de 30.6 dies a 98.9 dies de demora.

El diputat socialista ha retret a més que ara els ciutadans no tenen cap tipus de garantia després de la decisió del PP de derogar el decret de garanties de demora que elimina els seus drets. "Ara un ciutadà no sap quan entra en la llista d'espera i no tenen allà on reclamar el seu dret d'atenció", ha lamentat Thomàs. També ha criticat la política obscurantista i de poca transparència del Govern amb les dades, "ocultant informació qualitativa, els criteris per prioritzar o els detalls per la classificació de la demora i saber aqixí quans esperen menys de 90 dies o els que han d'esperar més de 180 dies".

Vicenç Thomàs ha recordat que en les dades que facilita el Govern hi manca una informació molt important, les dades de proves complementàries (per exemple de radiografies, ecografies, TAC, colonoscòpies, etc) i que són imprescindibles per arribar a un diagnòstic i poder posar al malalt en tractament mèdic.

Finalment, des del Grup del PSIB-PSOE s'ha lamentat el retall en l'activitat assistencial durant el mandat del Govern Bauzá en els anys 2011 i 2012, i que ara confirmen aquestes dades del 2013. En aquest sentit, Thomàs ha explicat que en els darrers mesos el Govern ja no ha tengut altra opció que augmentar l'activitat assistencial pròpia i l'activitat concertada amb altres centres privats. El diputat socialista ha vinculat també les dades del 2013 al gran nombre de persones que han estat expulsades del sistema per decisió pròpia del PP que ha decidit deixar sense salut pública a molt de col·lectius que ara han de recórrer a l'assistència privada.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube