Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE vol que el Parlament exigeixi al ministre Soria la paralització de les prospeccions petrolíferes

Armengol amb reunió Oceania Xavier Pastor 2Armengol: "El president Bauzá hauria de fer alguna cosa més que signar una al·legació. Ha de dur la oposició de Balears al Ministeri." Avui s'ha celebrat una reunió entre el PSIB-PSOE i Oceana per tractar diverses qüestions de la necessària protecció marina de Balears.

El PSIB-PSOE ha expressat avui la seva "oposició radical" a la realització de prospeccions petrolíferes en l'entorn de les Illes Balears, durant una reunió amb els representants de l'organització Oceana, Xavier Pastor i Marta Carreras. Francina Armengol, que ha estat acompanyada per la secretària de Medi Ambient del PSIB-PSOE, Mercedes Garrido, i el diputat Jaume Carbonero, ha transmès a Oceana la seva preocupació per les prospeccions, que "poden dur greus perjudicis de present i sobre tot de futur a les Illes Balears".

"Els socialistes hem mostrat la nostra oposició radical a aquestes prospeccions, com hem fet sempre, i sobre tot durant el darrer govern de Francesc Antich", ha explicat Armengol. La socialista ha assenyalat que aquestes prospeccions, que fins ara afecten sobre tot a Eivissa i Formentera, però que aviat poden afectar a totes les illes, "són un perill per a la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica de les Illes Balears".

Per això, el PSIB-PSOE durà demà a la Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears una proposta de Declaració Institucional perquè la cambra autonòmica es possicioni en contra de les prospeccions. Els socialistes volen que el Parlament manifesti "el seu rebuig prospeccions i sondejos que se pretenen fer a les Illes Balears i els seus voltants, i exigeix al Ministeri d'Indústria la seva immediata paralització, per les conseqüències físiques, econòmiques, socials i ambientals que poden tenir"

"Exigim al Govern d'Espanya la paralització de totes les prospeccions", ha dit Armengol, que espera rebre el suport dels altres grups polítics per a la Declaració Institucional que s'aprovaria en el primer plenari del nou període de sessions, dimarts que ve.

Armengol ha opinat també que Bauzá, com a president del Govern de les Illes Balears, "hauria de fer alguna cosa més que signar una al·legació. Hauria de dur la oposició de Balears a Madrid".

En la reunió, Oceana i el PSIB-PSOE han pogut tractar també altres qüestions de la necessària protecció marina a les Balears. Jaume Carbonero ha explicat, per exemple, la proposta de llei del PSIB-PSOE per ampliar el parc marítim-terrestre de Cabrera, amb l'objectiu de conservar la riquesa del seu fons marí. En el cas de tirar endavant amb la iniciativa, registrada fa ja mesos i que previsiblement es veurà en aquest període de sessions, el Parc de Cabrera passaria a convertir-se en el més gran i ric de tota la Mediterrània.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube