Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al PP “de convertir l’educació en una bomba de rellotgeria que pot esclatar en qualsevol moment”

Armengol i Rita en comissióLa diputada Cristina Rita hal amentat l'oposició del PP a celebrar un plenari extraordinari per poder debatre sobre el conflicte educatiu davant una situació que és extraordinària.  

Cristina Rita, diputada del Grup Socialista, ha acusat al PP d'estar convertint l'educació "en una bomba de rellotgeria que pot esclatar en qualsevol moment" i ha exigit una vegada més la dimissió de la consellera Camps i de tot el seu equip "per la incapacitat de poder donar solució al conflicte". Rita ha fet aquestes afirmacions durant la Diputació Permanent del Parlament que debatia la petició del PSIB-PSOE de celebrar un ple extraordinari davant aquesta situació de conflicte en el món educatiu. La diputada socialista ha lamentat el vot en contra del PP a celebrar aquest debat davant una situació que ha qualificat "d'extraordinària".

Des del Grup Socialista, Cristina Rita ha retret la falta de voluntat de diàleg de la conselleria d'Educació a la que ha atribuït "una actitud de constant provocació i autoritarisme amb al col·lectiu docent, al qual han vengut maltractant des de que va prendre possessió". La diputada socialista ha recordat tants els expedients oberts als directors d'institut, als que ha qualificat "de polítics i no laborals", com la llei de símbols del Govern, "una munició explosiva dirigida directament contra la línia de flotació de la llibertat d'expressió", ha dit.

La diputada del PSIB-PSOE ha alertat que aquesta conflictivitat en el món educatiu es pot incrementar al final de curs per l'actitud de la conselleria. "Cada vegada la situació serà més delicada i més perjudicial per a l'alumnat", ha afirmat Rita qui ha recordat que la conflictivitat del primer trimestre s'estén al segon. Durant el debat celebrat en la Diputació Permanent, la diputada Rita ha defensat la necessitat de que la consellera Camps comparegui en el Parlament per donar explicacions "de la seva incapacitat per resoldre el problema que ha creat i les raons que esgrimeix per encalentir encara més l'ambient a les aules amb l'obertura d'un nou expedint al director de l'IES de Marratxí, o esgotant els terminis de suspensió cautelar dels directors de Maó".

Finalment, Rita ha acusat al PP de no escoltar a tota la comunitat educativa, pares i mares, professorat, UIB, sindicats, associació de directors i d'inspectors, i de "dedicar-se a perseguir docents i represaliar a directors en lloc de lluitar contra els reptes que té l'ensenyament, com el fracàs escolar". "El PP ha convertit l'educació d'aquestes illes en una bomba de rellotgeria que pot esclatar en qualsevol moment", ha dit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube