Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclama al Govern que adopti mesures per garantir l'accés de tota la població a la sanitat

Thomàs - comissió SalutVicenç Thomàs: "Emplaçam al Govern Bauzá a posar-se al costat del Consell d'Europa i de la Defensora del Poble per garantir l'accés dels col·lectius sense papers a la sanitat pública"

El PSIB-PSOE ha reclamat al Govern de les Illes Balears l'adopció de les mesures necessàries per garantir l'accés de tota la població a la sanitat pública. "Emplaçam al Govern Bauzá a posar-se al costat del Consell d'Europa i de la Defensora del Poble per garantir l'accés dels col·lectius actualment exclosos al sistema sanitari" ha declarat el portaveu parlamentari adjunt socialista, Vicenç Thomàs.

Ahir mateix, el Consell d'Europa va considerar que és il·legal negar la sanitat a les persones sense papers.

Thomàs ha recordat que "fa més d'un any, la Defensora del Poble ja va recomanar establir mecanismes per garantir l'accés efectiu dels col·lectius vulnerables al servei sanitari". Ara, el Consell d'Europa incideix i reconeix aquest dret de tota persona a ser atesa per motius de salut. Aquest és un dret reconegut també per l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

"Això es pot fer. Més de mitja dotzena de comunitats autònomes del nostre país ja ho han fet", ha recordat Thomàs. "Emplaçam a la Conselleria a adoptar els mecanismes necessaris per fer-ho efectiu", ha apuntat el diputat.

El PSIB-PSOE és partidari -i així ho ha defensat en moltes ocasions- de tornar la targeta sanitària a tots els ciutadans com a via per garantir que puguin tenir una cobertura sanitària adequada.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube