Imprimeix
PDF

Armengol demana a Bauzá que acceleri el Pla d'ocupació per donar resposta als milers de persones sense feina a Balears

CBonet i FArmengolArmengol: "Bauzá parla a Valladolid d'educació, en el seu redolet, però no és capaç d'anar a una escola a Balears ni té cinc minuts per atendre a la comunitat educativa." El Parlament de les Illes Balears ha reanudat la seva activitat el mes de febrer, després de més d'un mes aturat per la negativa de la seva presidenta i la manca de voluntat del PP d'acceptar els plens extraordinaris que ha sol·licitat el Partit Socialista. "El Parlament ha estat més d'un mes tancat i ha rebutjat totes les nostres sol·licituds per celebrar plens extraordinaris", ha lamentat la portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol.

"El Parlament no és només la casa del Partit Popular, és la casa de tots" ha declarat Armengol, qui ha recordat la desena d'iniciatives legislatives socialistes registrades des de fa mesos que encara no s'han pogut tractar, algunes tan importants com la Llei d'Insolvència Singular (anti-desnonaments).

Ara comença un nou període de sessions, amb un Govern pràcticament nou, ja que dels consellers originals només queden Company i Gómez. La portaveu socialista ha demanat que s'aprofiti aquest nou període per donar sortida a les iniciatives que responen de veritat a les necessitats de la ciutadania.

"El president va canviar el seu Govern fa gairebé un any, i un dels seus compromisos va ser donar impuls i aprovar un Pla d'Ocupació, que encara estam esperant", ha recordat Armengol. La portaveu parlamentària socialista ha demanat a Bauzá que acceleri el Pla d'Ocupació a les Illes Balears, per donar resposta i solucions als milers i milers de persones que estan en l'atur. Els més de 130.000 aturats de Balears necessiten solucions i no paraules optimistes fonamentades en xifres macroeconòmiques d'una recuperació que no veuen. Més bé al contrari, ha explicat Armengol. "Les seves promeses de reactivar l'economia, de crear ocupació i de baixar imposts han quedat totalment desmentides per la realitat", i des d'avui els autònoms paguen més, ha recordat. "El tancament de Coca-Cola és un exemple de la política del PP, d'una reforma laboral que sacrifica els treballadors, els seus salaris, i que du més explotació i més precarietat", ha dit Armengol.

Ha lamentat la socialista que "el Govern es dedica a llevar llaços i no a lluitar contra l'atur", i ha demanat a l'Executiu que "es deixi de fòbies i comenci a fer feina per solucionar els problemes de la ciutadania". Un d'ells, sens dubte, és la situació que encara es viu en el món educatiu. "He vist que Bauzá ha anat a la convenció del PP a Valladolid a parlar d'educació, dins el seu redolet; però no és capaç d'anar a visitar una escola a Balears ni té cinc minuts per dedicar a reunir-se amb la comunitat educativa", ha assenyalat Armengol.

Però la situació segueix sent molt complicada en el món educatiu i la consellera Camps "no pot seguir ni un segon més" al capdavant d'una "conselleria que en ves d'educació, sembla conselleria de repressió", ha dit Armengol. Una repressió que forma part de l'estratègia del PP, que durant la primera fase de legislatura s'ha dedicat a fer moltes retallades en l'estat del benestar i ara està en una segona fase de retall de drets i llibertats. Amb normes repressives com la Llei de Símbols, a Balears, però també a nivell estatal amb la nova llei de l'avortament, que ens retorna al passat, als avortaments clandestins i al perill per a totes les dones, que perden el seu dret a una maternitat lliure i voluntària.

Armengol demanarà demà a Bauzá què farà el Govern de les Illes Balears per garantir el dret de les dones de Balears a decidir sobre la seva maternitat. "És hora de prendre iniciativa en temes de nivell estatal, perquè això també afecta als drets de ciutadania de les dones a Balears", ha apuntat.

També el diputat socialista Cosme Bonet ha criticat l'actitud autoritària del Govern, amb la Llei de Símbols i el decret Gómez, que imposa la censura prèvia, vulnera i trepitja drets i llibertats com la de càtedra, i l'autonomia local, passant per damunt dels símbols d'interès local que decideixin els ajuntaments.

Són mostres del tarannà poc democràtic d'un PP que governa i legisla per fer callar les crítiques. Demà mateix, en el Parlament, els socialistes interpel·laran al conseller Gómez –que és "un piròman" - sobre la Llei de Símbols i també es veurà una moció sobre la reforma de l'administració local, ha apuntat Bonet.

El diputat ha assenyalat que aquest "és un Govern autoritari però també un govern inepte", que ha fracassat en molts dels seus grans projectes per a la reactivació econòmica. "El Govern ha batut un rècord: de les 3 empreses que es van presentar al concurs del segon Casino, les 2 que han perdut han recorregut i la que ha guanyat sembla que també ho farà" ha ironitzat Bonet.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube