Imprimeix
PDF

Augmenta la pobresa i la precarietat entre els treballadors de Balears, amb 57.109 aturats que no reben cap prestació

Barceló declas parlEl PSIB-PSOE critica que les xifres de l'atur corresponents al més de gener reflecteixen més pobresa i més precarietat entre els treballadors.

57.109 treballadors no reben cap prestació en aquests moments a les nostres illes, i són 12.000 més que fa tres anys, quan governaven els socialistes.

Segons la diputada socialista Joana Barceló, "manca molt perquè la recuperació econòmica arribi als treballadors". Si bé l'atur segueix baixant el més de gener amb 90.375 treballadors aturats, situant-se a nivells del 2011 quan hi havia 90.726 persones a l'atur, encara no s'està creant la suficient ocupació.

Barceló critica que "si bé és cert que tenim 1.300 llocs de feina més que fa un any, en relació al 2011 s'han destruït quasi 20.000 llocs de feina".

Una situació que tampoc es soluciona des del Govern Balear. En aquest sentit, la diputada socialista diu que "les xifres són una mostra de la necessitat d'un Pla d'Ocupació que fomenti la creació de llocs de feina i que l'executiu de Bauzá segueix sense presentar". A això hem de sumar que les Balears han rebut aquest mes 6,5M menys en prestacions en relació al mateix nombre d'aturats que hi havia el 2011.

D'aquesta manera, l'empobriment augmenta amb l'afegit de la gran pujada de la contractació temporal. Joana Barceló explica que "els contractes temporals augmenten un 20% en un any mentre que els indefinits cauen un 10%".

Amb aquest panorama d'empobriment i precarietat laboral, el PSIB-PSOE demana, una vegada més, acció al govern. Joana Barceló exigeix "un Pla d'Ocupació a l'altura de les circumstàncies i que el PP compleixi els seus compromisos electorals amb els treballadors a l'atur, perquè sembla que no tots els compromisos són iguals".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube