Imprimeix
PDF

PSIB-PSOE acusa al PP de posar els interessos particulars i especuladors per davant de l'interès general al Molinar

Jaume Carbonero webJaume Carbonero lamenta el suport del PP Balear al macro projecte d'un nou port: "Amb l'excusa de l'ampliació, volen construir un nou macro-port esportiu al Molinar, amb un impacte paisatgístic, ambiental i social absolutament inassumible pel barri i per la ciutat."

El PSIB-PSOE lamenta que el Partit Popular hagi decidit prioritzar els interessos particulars i especulatius per davant del interès general i hagi bloquejat en el Parlament una Proposició No de Llei socialista per instar a Autoritat Portuària a denegar l'actual projecte d'ampliació del Club Marítim del Molinar. El diputat socialista Jaume Carbonero, autor de la iniciativa, ha criticat que "amb l'excusa de l'ampliació, volen construir un nou macro-port esportiu al Molinar".

La magnitud del projecte, amb un increment del 420% dels amarraments (dels 75 actuals a 315) i del 734% d'ocupació (passant de 9.991 metres quadrats a 73.348) suposa "un impacte paisatgístic, ambiental i social absolutament inassumible pel barri i per la ciutat", ha argumentat Carbonero en la Comissió de Medi Ambient del Parlament. "L'Ajuntament de Palma ja ha dit que no ho veu bé i el Consell de Mallorca tampoc", ha recordat el socialista.

El PSIB-PSOE recorda que el problema no afecta només al Molinar sinó a tota Palma, per les seves dimensions. I ha recalcat que no es pot fer aquest mega-projecte sense tenir en compte el planejament urbanístic de Palma, que s'ha d'actualitzar.  El planejament actual arriba fins al límit del deslinde d'Autoritat Portuària, però aquesta zona "no pertany a un altre municipi, sinó a Palma. Autoritat Portuària és només un òrgan de gestió."

El diputat socialista ha defensat que el Parlament insti al Ministerio de Fomento, a Puertos del Estado i a Autoritat Portuària de Balears "a denegar el projecte d'ampliació actualment presentat". I també ha proposat que el Parlament insti al Govern i a l'Ajuntament de Palma a manifestar a aquests mateixos organismes la seva oposició a l'aprovació del projecte.

El PP, no obstant, ha votat en contra d'aquesta i d'una PNL similar del grup MES, ja que els promotors ja han dit que redimensionaran el projecte. "Anem a aturar aquest mega-projecte, que és el que està presentat, i desprès ja en parlarem", ha apuntat Carbonero, qui ha defensat la necessitat absoluta de consensuar el planejament urbanístic del litoral, "amb mesures clares, planejades i conegudes per fer prevaler l'interès general per damunt dels interessos particulars i especulatius". 

El PP no ha volgut atendre els arguments de l'oposició, que ha recordat els greus impactes mediambientals, socials i per al litoral que tindrà. Des del punt de vista mediambiental, el port s'ubica en una zona de "tenalla" característica de la costa del Molinar, que és un ecosistema ric en especies de flora i fauna que es veurà greument compromès per les obres de dragat de roques i arena que l'enorme superfície d'ampliació suposen.  A nivell social, el nou macro-port propiciarà la substitució del teixit social del barri per la especulació que suposarà la nova infraestructura. Les característiques del litoral també canviaran, ja que les dinàmiques marines actuals es veuran alterades pels desproporcionats dics projectats, ha afegit Carbonero.

Veïnats i membres de la plataforma "Al Molinar, Port Petit" han acudit a la Comissió i han manifestat la seva oposició al mega-projecte, que ha aconseguit una gran mobilització ciutadana del barri del Molinar, en contra.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube