Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Bauzá obre les portes del Consolat als directius de Coca-Cola però les tanca als docents"

Armengol al Ple Parlament febrer webEl PP vota en contra de la presa en consideració de la Proposta de Llei d'Insolvència Singular, del PSIB-PSOE, per lluitar contra els desnonaments.

La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha acusat avui al president Bauzá d'obrir les portes del Consolat als directius de Coca-Cola, però tancar-les als docents. "Recorda vostè els imposts verds?" li ha recordat Armengol en el plenari del Parlament. En aquell conflicte,"vostè va obrir les portes als directius de Coca-Cola, que ara gràcies a la seva reforma laboral, volen acomiadar desenes de treballadors; però no té ni cinc minuts per reunir-se a solucionar el conflicte educatiu", ha denunciat Armengol.

La socialista ha demanat a Bauzá "seny i diàleg" i que es posi al capdavant per resoldre el conflicte educatiu que ha creat el seu propi Govern. Ha lamentat Armengol que a Bauzá no li preocupin els problemes d'avui en el sector educatiu i ha recordat que fa mesos que vivim una greu crispació "pels retalls, la imposició, la persecució, la repressió i el menyspreu del seu govern cap a la comunitat educativa".

Armengol ha demanat, una vegada més, a Bauzá que es posi al front per solucionar el conflicte, en una comunitat autònoma on han augmentat un 30% els suspensos d'assignatures impartides en anglès, i on l'abandonament escolar –després d'haver baixat durant la darrera legislatura socialista- ara torna a pujar i deixa a Balears al capdavant d'Espanya.

El TIL, amb la manca de recursos que ha fet que algunes escoles ni tan sols el puguin posar en marxa, ha suposat "un desgavell absolut". Però aquest desgavell absolut sembla no preocupar ni ocupar el temps del president Bauzá. "Després d'un any d'esperar, no hauria de rebre els docents?", ha inquirit la socialista.

Front als grans interessos de les prospeccions petrolieres, no obstant, Bauzá no és tan ferm. "Li demano més contundència política" per convèncer el Govern Rajoy de que no atorgui els permisos per fer les prospeccions a la Mediterrània. "No se posi a la defensiva. Deixi de ser un actor secundari amb les prospeccions i es posi al capdavant de la lluita de Balears", ha demanat la diputada socialista Pilar Costa.

Costa ha ofert, una vegada més, fer "un front comú davant Madrid i Rajoy, que són els que estan a favor de les prospeccions". Ha recordat que fou el Govern Rajoy i el seu ministre amb interessos petrolífers, el que va modificar la Llei d'Impacte Ambiental per escurçar terminis i fer-la més àgil i ràpida. "Jo no dic que vostès estiguin d'acord amb això, però els demano contundència per oposar-se", ha apuntat.

Però la defensa dels interessos de Balears no és prioritat del Govern Bauzá, que tampoc ha explicat avui què ha fet per evitar que dijous que ve el Congrés dels Diputats convalidi un Decret Llei que crea una nova taxa aèria i duplica una taxa marítima, la qual cosa perjudicarà greument la connectivitat de les Illes. El conseller de Turisme ha dit que estan en contra, però no ha detallat ni una sola gestió feta des de Balears per aturar-ho. "No han fet res", ha denunciat el portaveu adjunt socialista Vicenç Thomàs. Ha demanat Thomàs "què faran els diputats del PP a Madrid dijous? Votaran en contra dels interessos de Balears?".

Per altra banda, el diputat Jaume Carbonero ha acusat el Govern de "pagar dos pics el mateix", amb l'adquisició del antic hostal Rocamar a través de la Borsa d'Allotjaments Turístics i la demolició. El socialista ha volgut saber per què el conseller Martínez va informar a la Borsa d'allotjaments Turístics que la valoració de l'hostal Rocamar era diferent si hi havia una declaració de ruïna o no. "El preu era de 298.000 euros amb la ruïna sense demolir, i de 971.000 si la demolició havia d'anar a càrrec del Govern", ha explicat el diputat. "Enlloc diu que s'hagi de fer una declaració de ruïna", ha apuntat.

"El Govern fa extensiu el caos a nivell pedagògic a altres àrees, com les infraestructures i l'adjudicació de profesors. El clientelisme mana" ha denunciat, per altra banda la diputada Esperança Marí. Finalment, la diputada Conxa Obrador ha denunciat els perills de que els dependents hagin de respondre al copagament dels serveis de la dependència amb el seu patrimoni. "Aquesta situació ja és insostenible per a molts dependents de les Illes, que tenen les pensions més baixes de tot l'Estat", ha apuntat.

En el plenari del Parlament, el PP ha tombat, amb els seus vots en contra, la Iniciativa Legislativa del Grup Socialista en contra dels desnonaments. Segons el PP, no existeix pressió social per a aquest tema i les xifres milloraran poc a poc.  Això, tot i les darreres dades del Banc d'Espanya que assenyalen més de 35.000 desnonaments només en els primers sis mesos del 2013.

Aquesta Llei d'Insolvència Singular Hipotecària defensava rescatar les persones, igual que es van rescatar els bancs en problemes, i podria donar una solució definitiva als desnonaments, un problema "que està més viu que mai", ha explicat el diputat socialista Antoni Diéguez.

Diéguez havia expressat la seva confiança en que el Partit Popular "actuï d'acord amb la Declaració Institucional que el Parlament de les Illes Balears va aprovar de forma unànime el passat 28 de febrer del 2013". En aquella declaració, el Parlament va defensar que el pagament de deutes hipotecàries es pugui resoldre amb solucions com la dació en pagament, també de forma retroactiva, i es va comprometre a donar suport a les iniciatives i mesures per arribar a aquestes solucions. No obstant això, el PP ha votat en contra.

Abans de començar el plenari, el Parlament ha aprovat per unanimitat una Declaració per exigir al Govern d'Espanya que aturi qualsevol prospecció petrolífera. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube