Imprimeix
PDF

Armengol: ”Bauzá es preocupa de lo seu i es posa de perfil davant els problemes reals de tots”

Armengol i Thomàs en rdpLa portaveu del Grup Socialista, Francina Armengol, ha retret al president Bauzá que no és preocupi dels problemes reals dels ciutadans i es dediqui a crear-ne de nous.

"Bauzá es preocupa de lo seu i es posa de perfil davant els problemes reals de tots", ha afirmat Armengol en referència a les declaracions del president aquest cap de setmana.

Francina Armengol ha emplaçat a Bauzá a defensar el que són "els problemes reals nostros" i en aquest sentit ha detallat alguns dels assumptes pels quals s'hauria de preocupar, com la resolució del conflicte educatiu, la lluita contra l'atur o la paralització de les prospeccions petrolíferes. En referència al conflicte que viu el món educatiu, Armengol ha afirmat que "estam davant una generació que perd un curs escolar" i ha exigit una vegada més a Bauzá que resolgui el conflicte que ha creat. La portaveu socialista ha lamentat la situació a l'Educació "amb una cascada de dimissions d'equips directius, la gestió caòtica de la conselleria i una consellera que trepitja el futur dels nostres fills".

Sobre l'amenaça que representen les prospeccions petrolíferes per les Illes Balears, Armengol ha exigit a Bauzá que reclami un cita urgent amb el president Rajoy i el ministre de Medi Ambient per aturar-les. La portaveu socialista ha mostrat la seva màxima preocupació amb la falta d'implicació de Bauzá amb aquest problema i especialment "amb la seva poca reivindicació davant Madrid, que serà qui les autoritzarà". En aquest sentit, el Grup Socialista interpel·larà al Govern en el ple del Parlament de demà sobre les actuacions fetes per l'Executiu per aturar aquestes prospeccions.

Armengol ha recordat un altre dels assumptes que preocupen a les Illes, l'augment de les taxes aèries i marítimes acordades pel Govern Rajoy i que van ser convalidades el passat dijous amb els vots del PP al Congrés dels Diputats. "Estam davant un Govern que no sap el que passa a Madrid i ni s'havia assabentat d'aquest augment", ha retret Armengol. Finalment, la portaveu socialista ha recordat la situació que travessen molts treballadors que estan en situació d'atur, "el pitjor problema que tenim a les Illes i sense cap mesura  ni cap actuació del Govern Bauzá". En aquest sentit ha recordat que des del canvi de Govern al maig de l'any passat per fer un pla de xoc contra l'atur, han passat els mesos i "som al mes de febrer i no sabem res del pla presentat al novembre". Francina Armengol, que preguntarà a Bauzá en el Ple sobre els efectes que ha tengut la reforma laboral, ha dit que tenim el mateix nombre d'aturats que al 2011 però amb molta més precarietat laboral i més fractura social. "Tenim 19.600 llocs de feina menys, 12.000 treballadors més que al 2011 que no reben cap prestació, els contractes temporals han crescut un 28,6% i 846 autònoms menys", ha explicat Armengol.

"El PP no vol que les dones puguin decidir"

Per altra part, el portaveu adjunt Vicenç Thomàs, ha acusat al PP de "voler impedir que les dones puguin decidir". Thomàs, que ha explicat el contingut de la Proposició No de Llei que es debatrà en el Ple sobre la reforma de la llei de l'avortament, ha lamentat que es vulgui trencar el consens social que hi ha amb la llei actual i ha retret al PP "que vulgui retornar a les dones a trenta anys endarrere". Vicenç Thomàs ha manifestat la voluntat que es garanteixi el drets de les dones a poder decidir i a que no "siguin obligades a parir o a tenir que demanar permís a dos professionals per a poder avortar com vol imposar el PP".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube