Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE insta el Govern a complir amb el compromís d'iniciar accions judicials contra les prospeccions petrolíferes

Joan BonedJoan Boned, ha demanat avui al Govern Balear que compleixi amb els acords del Parlament i emprengui la via judicial contra les prospeccions petrolíferes.

En una interpel·lació al conseller de Medi Ambient, Gabriel Company, davant del Ple del Parlament, Joan Boned ha remarcat que "ha arribat el moment que es facin coses". "Per tres vegades s'ha aprovat el rebuig, per tres vegades s'ha aprovat que s'han de prendre accions polítiques i judicials. És hora de fer alguna cosa més. És hora que es prenguin decisions judicials", ha dit el diputat, que també ha demanat "denunciar formalment i per escrit" davant la Unió Europea la "irregular tramitació" de les prospeccions petrolíferes, pel fraccionament de l'informe d'impacte ambiental.

El diputat considera que el Govern Balear ha de ser "responsable i conseqüent" amb els compromisos adoptats, l'últim dels quals va ser la proposició no de llei presentada pel mateix grup Socialista el 4 de desembre del 2012. A la mateixa, com ha recordat Boned, s'establia el compromís que el Govern portaria a terme les accions "polítiques, judicials o de qualsevol tipus" per evitar que s'autoritzin les prospeccions.

Boned ha insistit al conseller que "la pilota està en el seu terrat" i que "està a les seves mans aturar-ho". El diputat considera que "fer-se fotos" no és suficient. A més, Boned també ha posat de manifest que justament a la reunió de Brussel·les hi va participar l'eurodiputada del PP Rosa Estaràs, que uns mesos abans havia votat al Parlament Europeu en contra d'una iniciativa per prohibir les prospeccions petrolíferes en el cas que afectin zones turístiques.

Menyspreu de Soria als ciutadans

Durant la interpel·lació al conseller de Medi Ambient, Boned també ha criticat les recents declaracions del ministre José Manuel Soria, que va minimitzar els efectes negatius de la campanya sísmica de les prospeccions ja que no incloïen "punxades". Per al diputat del grup socialista, aquestes declaracions són un "menyspreu als ciutadans de les illes" i demostren el seu "grau d'ignorància del que suposen aquests sondejos".

El diputat també ha recordat que el decret de concessió del 2010 venia afectat per la llei d'avaluació d'impacte ambiental del 2008. "Aquests projectes, que podien afectar a espais protegits, passaven a un apartat d'un estricte informe d'impacte ambiental, molt més del que es suposava."

Però ara "vostès han aprovat una nova llei d'impacte ambiental. En aqueixa nova llei, una tramitació que podria tenir un tràmit de l'entorn de 10 anys si era necessari, com a molt duraria 24 mesos. Però encara és més greu: les prospeccions a la mar i els sondejos sísmics necessiten un informe ambiental que no necessita res d'això, necessita només 3 mesos prorrogables per un més, quatre com a molt", ha apuntat.

El diputat es referia a la modificació de la Llei d'Avaluació d'Impacte Ambiental que el PP de Rajoy va modificar el passat mes de desembre, que escurça terminis i per tant agilita la tramitació d'aquests permisos. Aquest és un exemple, segons ha dit Boned, de la "responsabilitat de cadascú" davant la problemàtica de les prospeccions.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube