Imprimeix
PDF

Armengol: "Bauzá ha mentit als aturats de Balears"

Armengol parlament 18febrer web

La portaveu socialista en el Parlament, Francina Armengol, ha acusat al president Bauzá d'haver enganyat els aturats de Balears, quan els va assegurar que ells serien la seva prioritat. "En campanya electoral, el president Bauzá va mentir als aturats, quan els va dir que ells serien la seva prioritat. I què ha fet? Senzillament, no ha fet res", ha denunciat Armengol. La socialista ha demanat Bauzá si pensava que la reforma laboral ha millorat les condicions laborals dels treballadors i treballadores de les Illes. "El seu conseller d'Hisenda ho ha dit clarament: la reforma laboral era per canviar la nostra economia i el país.

 I així ho ha fet: una reforma super ideològica i injusta que obliga els treballadors a acceptar qualsevol condició, fins i tot uns sous amb els que no poden viure", ha denunciat Armengol.

La socialista ha repassat les principals xifres d'ocupació a Balears. En gener 2014, hi ha a Balears el mateix nombre d'aturats que en gener 2011, però amb 19.600 llocs de feina menys, i 12.000 treballadors més que el 2011 que no reben cap prestació. Els contractes temporals han crescut un 28,6% i els inferiors a 3 mesos han augmentat un 59,3%. Davant això, "el Govern no ha fet res", ha denunciat Armengol. De fet, ha reduït de  92 a 37M€ el pressupost del SOIB per a programes de formació, i no ha estat capaç d'acceptar la proposta socialista d'un gran Pacte Social contra l'atur i per l'ocupació.

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat la diputada Joana Barceló, qui ha demanat al Govern que "rectifiqui i actuï" davant la insostenible situació laboral a Balears. La reforma laboral havia de ser un festival i la solució a tot, però la realitat és molt diferent, ha apuntat.

En el mateix plenari, la diputada Pilar Costa ha demanat la dimissió de la directora de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, "que defensa els interessos del PP i de JR.Bauzá per damunt els interessos generals de la ciutadania". En concret, s'ha referit Costa a l'actuació de l'Advocacia en la querella de Bauzá contra UGT, en la defensa de la seva farmàcia i dels augments de sous de seu personal de confiança.

Defensar els interessos de Balears tampoc sembla prioritat de l'actual Govern. Avui mateix, el conseller d'Hisenda ha reconegut que el president Bauzá no va defensar els acords adoptats pel plenari del Parlament en matèria de finançament, durant la reunió dels presidents de Balears, València i Murcia, als que el PP d'Extremadura va nomenar els "tres tenors".

Lluís Maicas ha tornat a demanar la dimissió de la consellera d'Educació, Joana María Camps, davant l'allau de més de 250 renuncies de directors, coordinadors i caps d'estudis dels centres educatius de Balears per la crisi oberta en el sector educatiu. Aquesta és "una hemorràgia causada per l'obsessió ideològica, la ignorància en la matèria i la obediència" als mandats de Bauzá, i que pot causar seqüeles irreparables en anys. "Amb una dimissió més hauria prou: la seva", ha conclòs Maicas.

Contra la retallada de drets

El PSIB-PSOE ha criticat en el ple el retall de drets i llibertats que suposen la Llei de Símbols del Govern i la reforma de la llei de l'avortament de Gallardón a Madrid. "A mi no em preocupen les banderes, el que em preocupa és la censura", ha denunciat el diputat Antonio Diéguez, qui ha demanat al Govern que recapaciti i tiri enrere una normativa que imposa la censura prèvia i estableix símbols prohibits. Diéguez ha lamentat el vot en contra del PP perquè "havia fet una moció que és difícil no recolzar sense estar fora de la Galàxia democràtica", però el PP "del no a tot" així ho ha fet.

El PP també ha donat l'esquena a les dones avui al Parlament de les Illes Balears rebutjant la PNL socialista per a la retirada del projecte de llei de Gallardón que suposarà un important retrocés normatiu, social i ideològic a Espanya. "Amb la Llei del 95 i del 2010, el PSOE es va adaptar a la realitat de la societat espanyola i als països europeus del nostre entorn. Aquesta llei del PP vol tornar a una realitat que ja és història i que ens equipara amb els països és endarrerits del món en drets civils i llibertats", ha argumentat Cristina Rita.

Fins ara, la llei considera "que la dona és prou capaç" per prendre les seves decisions, però el PP vol introduir "permisos de tercers, obligar a les dones a ser mares encara que no vulguin i retornar-nos a un passat d'avortaments clandestins i vols a Londres." Rita ha puntualitzat durant el debat que no és qüestió d'avortament sí o no, ja que aquesta és una decisió complexa, personal i difícil per a qualsevol dona, però ha recalcat que els socialistes estan "a favor del dret a decidir de la dona sobre si vol ser mare, quan vol ser mare i amb qui vol ser mare". L'actual legislació així ho garanteix. El PP ha votat en contra, excepte dos punts molt generals a favor dels drets reproductius de la dona. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube