Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la intervenció de Rajoy per aturar les prospeccions

Armengol i Boned webArmengol: "Les prospeccions es poden aturar ara, en el 2014, ni en el 2009 ni en el 2010. La responsabilitat la té el Govern d'Espanya del Partit Popular".

El PSIB-PSOE ha tornat oferir avui el seu suport al president Bauzá en els seus esforços per aconseguir la paralització de les prospeccions petrolieres en la Mediterrània. "Valoram positivament que els representants del PP es sumessin a la manifestació en contra de les prospeccions. És molt important fer un cos comú a Balears per poder-les aturar", ha declarat la portaveu parlamentària socialista Francina Armengol en roda de premsa.

Armengol ha recalcat que ella personalment s'ha oferit a anar amb el president Bauzá a Madrid o on faci falta per aturar les prospeccions. "Hem de ser clars i contundents, no només ho hem de dir. Ho hem de fer", ha insistit Armengol.

La secretària general socialista ha demanat a Bauzá dues coses, en relació a les prospeccions. "En primer lloc, li demano que deixi de mirar pel retrovisor. Les prospeccions s'han d'aturar enguany, ni en el 2009 ni en el 2010. La responsabilitat la té el Govern d'Espanya del Partit Popular", ha dit. En aquest sentit, Armengol ha presentat la seva segona proposta: demanar la intervenció del president Rajoy per solucionar els desencontres interns dintre del PP.

"Soria ja ha dit que sí vol fer les prospeccions. Bauzá ha dit que no. Rajoy ha d'intervenir. El president Bauzá té tot el nostre suport per demanar hora i anar a Madrid acompanyat de tot el qui sigui representatiu de Balears a defensar la paralització de les prospeccions", ha dit Armengol.

"El president mai havia tengut tanta força", i per això les declaracions del PP de Balears en contra de les prospeccions s'han de traduir en fets. Armengol ha recordat que el Parlament ja ha aprovat dues PNL demanant que s'iniciïn accions jurídiques per aturar les prospeccions. En març del 2011 (proposta PP) i en el 2012 (proposta PSIB-PSOE), el Parlament s'ha mostrat a favor d'iniciar accions judicials, "però el PP encara no ha fet res". La pròpia Unió Europea va demanar al Govern que presenti una denúncia per escrit contra el Govern d'Espanya, per les irregularitats comeses en la tramitació mediambiental, com és la fragmentació de l'informe, però tampoc s'ha fet. "Volem saber exactament què ha fet el Govern Bauzá i què pensa fer per aturar les prospeccions" ha dit Armengol que plantejarà aquesta pregunta demà en el plenari del Parlament.

El diputat socialista Joan Boned ha lamentat el "doble discurs" de Bauzá, que mentre participa en una manifestació unitària contra les prospeccions, enviava un tuit criticant el Govern Zapatero. "La pilota està ara damunt la teulada del Govern Rajoy", ha dit Boned, qui ha recordat va ser el mateix Govern Rajoy el que, el passat mes de desembre, va canviar la Llei d'avaluació d'impacte ambiental per agilitar els tràmits i requisits. "Les empreses tenen, a dia d'avui, unes facilitats que no tenien amb l'anterior normativa socialista", ha denunciat.

Boned, que la setmana que ve durà una moció al Parlament sobre les prospeccions, ha explicat que ens trobam en un moment clau del procés, ja que aviat es començaran a considerar tant l'informe ambiental de l'empresa Cairn Energy com els d'organismes independents, com Oceana o Greenpeace, i les 50.000 al·legacions presentades. "Hi ha arguments sòlids que s'han d'utilitzar. El Govern ha de decidir si vol fer un paper davant la societat, defensant els seus interessos de partit, o defensar els interessos de la ciutadania, amb recursos, reclamacions i fins i tot davant els tribunals", ha afegit.

Un Govern que no es preocupa

Armengol ha lamentat que el president Bauzá "no conegui els detalls" de la situació en la que viuen els ciutadans de les Illes Balears, amb les dades de pobresa, d'atur, i la precarietat dels nous llocs de feina. El president Bauzá "desconeix la realitat d'aquesta comunitat autònoma", que és on més ha crescut la pobresa amb la crisi, segons ha reconegut avui. "De les seves coses se'n cuida molt bé, però no s'ocupa dels problemes de tots", ha apuntat Armengol.

Els socialistes tornaran a demanar demà sobre la creació i pujada de taxes aèries i nàutiques per part de Rajoy, amb un Decret Llei de 24 de gener, que el Govern Bauzá "s'ha enterat quan els hem avisat". Va ser el PSIB-PSOE qui va denunciar aquestes mesures que perjudiquen profundament la connectivitat de les Illes i, només ara que ja estan aprovades i en vigor, presenta el PP una PNL en contra. En la mateixa línia, la falta de reivindicació de Bauzá davant Madrid per les inversions estatutàries i la manca de negociació política, ha deixat les Balears, una vegada més, en una situació de desavantatge clara respecte a altres comunitats autònomes. "Balears té un problema de finançament i un problema de manca de reclamació del Govern Bauzá", ha opinat Armengol.

"Bauzá està més preocupat d'obtenir descomptes i fer centres comercials per als seus militants que del conjunt de ciutadans de les Illes Balears", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube