Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta que Bauzá s'estimi més crear divisions que liderar la unitat d'esforços de Balears per aturar les prospeccions

Armengol Ple 25febrer webEl PSIB-PSOE lamenta que el president Bauzá s'estimi més crear divisions que liderar la unitat d'esforços de totes les Illes Balears per aturar les prospeccions petrolíferes. La portaveu parlamentària socialista, Francina Armengol, ha tornat a demanar avui, en el Parlament, al president Bauzá que "es situï en el lloc que li toca, liderant els esforços i no cercant divisions" en aquest tema, que ha aconseguit la unitat de tota la ciutadania de Balears.

Armengol ha demanat a Bauzá que lideri un front comú de totes les forces polítiques perquè no s'arribin a fer les prospeccions, que demani una reunió amb el president Rajoy i que arribi fins als jutjats per aturar les prospeccions. Davant aquest oferiment de suport i front comú d'Armengol, Bauzá ha tornat a rescatar l'argumentari de l'herència.

"La història de les prospeccions que vostè recorda ve del 98 de la Llei d'Hidrocarburs d'Aznar. En aquest temps, tant el PP com el PSOE han autoritzat projectes. Si ens quedam aquí, no solucionam res", ha dit Armengol. La socialista ha demanat que el Govern interposi els recursos que siguin necessaris i també la denúncia que li va demanar la Unió Europea, si de veritat vol aturar les prospeccions.

Per altra banda, el diputat Damià Borràs ha demanat al Govern que prengui mesures perque Rajoy retiri la pujada del 128% de la taxa nàutica que va aprovar fa un mes. Si les peticions diplomàtiques no funcionen, "ja que han fet matances, provi d'enviar-lis una sobrassada, o una botifarra" a veure si els fan més cas.

Borràs ha recordat que tot el sector nàutic s'ha mostrat en contra d'aquesta taxa i ha demanat "si també s'hauran de presentar a les eleccions" perquè la llevin. El diputat ha opinat que el PP "no és de fiar" en la defensa de "lo nostro", que "hauria de ser el que és de tots". "No tothom té comptes a Suïssa ni tothom té enveja", ha apuntat.

El PP, no obstant, sí aconsegueix tota una sèrie de coses, com els descomptes de la "targeta blava", que ofereix als seus afiliats. "Cada partit és lliure de degradar la seva imatge com vulgui, però pel bé dels seus finançadors, no els deixi contractar amb l'administració", ha recomanat el diputat Antonio Diéguez. El socialista ha recordat que l'article 4.c de la llei 8/2007 de Partits Polítics no permet contractar amb l'administració als que financin partits polítics. "Si ho contracta el partit, és el partit el que es beneficia dels descomptes i bonificacions, ho cobri qui ho cobri", ha afegit.

Atur i avortament

Respecte del projecte de llei de Gallardón, el diputat Vicenç Thomàs ha demanat al conseller Sansaloni quina és la seva opinió d'una norma que compta amb el rebuig del 85% de la ciutadania (inclosos el 71% dels votants del PP), i que és considerada inacceptable per part de la gran majoria de professionals mèdics d'Espanya i el 70% dels ginecòlegs de Balears. El conseller ha intentat eludir la resposta i Thomàs li ha recordat que "vostè haurà d'informar al Govern d'Espanya com a conseller, i per tant, la ciutadania té interès en saber què opina". "Deixi que les dones decideixin sobre el seu cos i no hagin de demanar permís a ningú", ha conclòs.

Finalment, la diputada Joana Barceló ha interpel•lat el Govern en matèria d'ocupació i ha recordat que Balears és la única comunitat autònoma d'Espanya que no té Pla d'Ocupació. "El Parlament, en quatre ocasions ha demanat unànimement que es posi en marxa aquest pla, entre febrer del 2012 i maig del 2013. Per què aquests incompliments, sr. Conseller?", ha demanat.

Barceló ha demanat a l'Executiu "per què és tan difícil concertar amb els agents socials a Balears un Pla d'Ocupació?". Ha recordat també que totes les institucions, des de la Unió Europea, han assenyalat la obligació i necessitat del Govern de posar mesures actives d'ocupació per posar solució al drama de l'atur. "En gairebé tres anys de legislatura no han estat capaços de fer res", ha conclòs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube