Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la rebaixa de l’IVA cultural

Grup Parlamentari Socialista

El Grup Parlamentari Socialista defensarà en el Parlament una Proposició No de Llei per reclamar al Govern de l'Estat la rebaixa del IVA cultural fins al 4%.

La diputada Esperança Marí ha destacat que l'increment d'un 8% a un 21% aplicat als productes culturals ha constituït "una autèntica maçada a la producció cultural del nostre país". Per Marí, la pujada de l'IVA cultural ha encarit de forma notable els productes culturals amb una greu conseqüència, "s'ha allunyat del consum cultural a les capes de la societat més desfavorides, així com a les classes mitjanes".

 

La diputada del Grup Socialista ha ressaltat també una altra conseqüència que ha reportat l'increment de l'IVA i que ha estat "la destrucció de milers de llocs de treball a les diferents indústries culturals". A més, ha afectat directament amb el tancament de les indústries culturals més febles. Des del Grup Socialista, Esperança Marí ha defensat que "una rebaixa de l'IVA cultural al 4% contribuirà a fomentar la producció cultural, a generar més consum cultural entre la població, i a generalitzar més l'accés a la cultura, amb conseqüències positives per a l'economia".

 

La Proposició No de Llei, que serà debatuda en el plenari del Parlament del proper dimarts, recorda que el suport a la cultura constitueix una eina fonamental per a qualsevol societat i suposa una inversió en el futur del país. A més afirma que l'accés universal a la cultura constitueix una de les principals fonts per a la igualtat d'oportunitats, principi que sempre hem de perseguir des de les institucions públiques.

 

Per això, des del Grup Socialista es demanarà que el Govern de les Illes negociï davant el Govern de l'Estat la rebaixa de l'IVA cultural fins al 4%.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube