Imprimeix
PDF

Armengol exigeix a Bauzá que “passi de les paraules als fets” per aturar les prospeccions petrolíferes

Armengol i Thomàs en rdp marçLa portaveu del Grup Socialista, Francina Armengol, ha instat a Bauzá a que lideri l'oposició que hi ha a les Illes Balears contra les prospeccions petrolíferes i demani una reunió urgent amb el president Rajoy per aturar-les.

Armengol ha exigit a Bauzá "que passi de les paraules als fets" ja que aquests no coincideixen amb la realitat, especialment després del vot en contra del PP en el Congrés per aturar-les o de les paraules favorables de Rajoy en el Debat de l'Estat de la Nació als sondejos, ha recordat la portaveu socialista.

Armengol ha retret que la única acció de Bauza amb el tema de les prospeccions durant tot el cap de setmana hagi estat encarar-se amb un ciutadà que protestava contra la postura del PP amb el tema. "Tenim un president molt fort amb els febles i en canvi molt feble amb els poderosos", ha manifestat la líder del PSIB-PSOE que ha emplaçat al PP a donar suport a la moció que es debatrà demà en el Ple del Parlament. Armengol ha tornat ha expressar la necessitat de "fer un front comú polític i social per anar a Madrid i aturar les prospeccions", tal i com proposa la moció, i s'ha demanat "perquè Bauzá es queda només amb les paraules i no demana reunions amb qui poden aturar-les".

"Discurs decebedor de Bauzá"

Francina Armengol, que ha comparegut en roda de premsa amb el portaveu adjunt Vicenç Thomàs, ha qualificat el discurs del president Bauzá en el Dia de les Illes Balears com "el més decebedor", marcat per les absències i cap proposta de futur. Armegol ha lamentat que el president "no sàpiga on viu i no cregui en les institucions que representa ni en el seu Estatut d'Autonomia". La portaveu socialista, que demanarà a Bauzá sobre aquest assumpte en el Ple del Parlament, s'ha preguntat si Bauzá creo o no amb l'actual Estatut, donats els seus continus incompliments.

La portaveu del Grup Socialista, Francina Armengol, ha recriminat a Bauzá que "opini tot el contrari del que diu l'Estatut d'Autonomia en quant a la configuració institucional de la nostra Comunitat Autònoma" i l'ha instat a que expliqui si vol complir o no amb la legislació. "Com explica Bauzà que els menorquins, eivissencs i formenteres puguin exercir amb les seves institucions el dret a l'autogovern i en canvi no el puguin exercir els mallorquins?", s'ha preguntat Armengol després de les afirmacions del president contra el Consell de Mallorca.

Visita de Báñez a Mallorca

Per la seva part, Vicenç Thomàs ha lamentat que la ministra Fátima Báñez no hagi visitat la nostra comunitat per dotar de més fons a les polítiques actives d'ocupació. Thomàs, que ha recriminat que en els darrers anys s'hagin disminuït en un 60% les aportacions de l'Estat a aquestes polítiques, ha manifestat que "avui Bauzá i Báñez haurien d'haver signat també un conveni per millorar les polítiques actives que afavorissin  la creació d'ocupació i la lluita contra l'atur".

Thomàs ha dit "que les Illes Balears estan patint els efectes de la reforma laboral del PP i Báñez" i ha recordat l'escletxa social que aquesta reforma ha provocat amb més de 20.000 llocs de feina destruïts, l'increment d'un 15% dels EROS o la pujada fins a un 60% dels contractes inferiors a tres mesos.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube