Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE creu que falta molt perquè la recuperació econòmica arribi als treballadors

Barceló declas parlJoana Barceló: "Encara no hem recuperat les xifres del 2011: tenim més pobresa, 8.000 treballadors més sense cap prestació i 15.800 llocs de feina menys que fa tres anys."

Les xifres d'atur del mes de febrer del 2014, amb 89.218 treballadors a l'atur a les Illes Balears, demostren que encara falta molt perquè la recuperació d'algunes xifres macroeconòmiques arribi als treballadors. Així ho ha explicat la diputada socialista Joana Barceló, qui ha analitzat les xifres en detall.

Barceló ha explicat que les xifres publicades avui suposen una davallada de 400 treballadors aturats respecte del febrer 2011, quan hi havia 89.662 treballadors aturats. "Però encara no estam creant la suficient ocupació, perquè si bé es cert que tenim 3.600 llocs de feina més que fa un any, hem destruït 15.800 en relació al febrer del 2011", ha explicat Barceló.

L'atur ha baixat en 400 persones en relació al 2011 però aquesta xifra ha de tenir en compte que l'atur dels estrangers ha baixat en el mateix període en 6.000 persones. Per tant, en realitat ha hagut una sortida de treballadors molt superior al nombre d'aquells que han trobat feina.

"En febrer a Balears, tenim 15.800 llocs de feina menys que al febrer del 2011", ha detallat Barceló. I el pitjor drama, el d'aquells que no tenen dret a cap prestació, augmenta. A Balears hi ha actualment 55.167 treballadors a l'atur que no reben cap prestació, que són 8.000 més que el 2011. I aquest mes de febrer, Balears ha rebut 5 milions d'euros menys en prestacions.

Joana Barceló ha lamentat que, davant aquesta realitat molt dura i difícil pels treballadors a les nostres illes, el Govern segueixi desaparegut. "Hem de demanar una vegada més acció al Govern: On és el Pla d'Ocupació? On és el seu compromís electoral amb els treballadors a l'atur?", ha demanat la diputada. "O no tots els compromisos electorals són iguals?", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube