Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana la creació de la comissió de Consells Insulars que preveu l’Estatut

Bonet i Garau rdpEl Grup Socialista ha presentat una Proposició de Llei, conjuntament amb el Grup Parlamentari MES, on es demana la creació en el si del Parlament de la Comissió General de Consells Insulars.

Aquesta comissió, prevista en el propi Estatut d'Autonomia (art. 53), és un mecanisme de coordinació institucional de les qüestions que afecten als consells insulars, dins l'àmbit parlamentari.

El diputat Cosme Bonet ha recordat que l'Estatut preveu dues fórmules de coordinació i cooperació institucional: la Conferència de Presidents, dins l'àmbit de l'executiu; i aquesta Comissió General de Consells Insulars, dins l'àmbit legislatiu. Bonet ha destacat que la seva creació aportaria el principi del pluralisme polític en el tractament dels assumptes que afecten als consells, al estar representats tots els grups polítics. Així, ha explicat que dels 24 membres que l'haurien de composar, la meitat són representants dels Grups Parlamentaris mentre que la resta correspondrien a tres per cada institució insular, essent una composició paritària Parlament-Consells.

Entre les qüestions que hauria de debatre aquesta comissió, i que hauria de recollir un futur reglament de funcionament, estaria la d'emetre informes sobre els projectes i proposicions de llei en matèria d'atribució de competències; d'organització territorial i institucional; i tota la legislació que afecti a les competències pròpies dels consells. A més, podria debatre assumptes com els relacionals amb la Llei de Finançament de Consells, convenis i acords subscrits pel Govern amb els Consells o entre el Govern i el Govern de l'Estat en matèries pròpies dels Consells, entre altres.

Bonet ha recordat la importància que tenen els consells en el nostre marc institucional i ha lamentat una vegada més les paraules del president Bauzá en contra del Consell de Mallorca. En aquest sentit, el diputat socialista ha acusat a Bauzá "de manca de respecte institucional i de desconeixement del país". En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu socialista al Consell de Mallorca, Jaume Garau, hi ha atribuït aquest atac al Consell de Mallorca a "una lluita interna en el  propi PP entre Bauzá i Maria Salom". Garau ha reivindicat el paper del Consell de Mallorca, amb els mateixos serveis i prestacions que la resta de Consells insular.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube