Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE votarà en contra de la "Llei del Sòl", que és desenvolupista i totalment inútil per donar solució als problemes actuals a Balears

Bonet i Carbonero rdpJaume Carbonero critica la manca de consens i l'amnistia en sòl rústic i avisa que "amb la Llei del Sòl no acaba el camí desenvolupista que ha iniciat el Govern Bauzá", que podria fer més canvis normatius cap al final de legislatura.

El PSIB-PSOE votarà en el Parlament de les Illes Balears en contra de la Llei del Sòl del Govern Bauzá, perquè és una llei "desenvolupista, que neix sense consens i que no dóna solució als problemes actuals de la realitat balear". Així ho ha explicat el diputat Jaume Carbonero, qui ha lamentat que Balears, la única comunitat autònoma sense llei del sòl, vagi a tenir ara una norma "antiga, basada en lleis del 2002 i el 2006, quan havia una situació urbanística, territorial i social molt diferent a l'actual".

Carbonero ha explicat que la Llei del Sòl que proposa Bauzá és una norma desenvolupista i totalment inútil. "Els problemes actuals no són els d'aquells anys, quan va esclatar la bimbolla immobiliària. El que preocupa actualment és a veure què fem amb els terrenys urbans i urbanitzats, amb els terrenys modificats, tacats per anys de polítiques expansives", ha explicat.

El PSIB-PSOE lamenta també que la Llei del Sòl que demà "s'aprovarà en el Parlament amb els vots només del Partit Popular", sigui una llei nascuda sense consens. "Ens han acceptat el 36% de les esmenes, però només aquelles que corregien errors clars o de redacció. No han acceptat ni una esmena en relació als temes cabdals que incorpora la llei. De l'amnistia en sòl rústic, ni tan sols han volgut parlar", ha relatat.

De fet, aquesta llei legalitzarà totes les infraccions en sol rústic que ja hagin prescrit i probablement no serà la darrera norma desenvolupista de la legislatura. "Ja s'està parlant de modificar les directrius, que marquen el límit de creixement urbanístic, i els Plans Territorials. No tenim informació, però hem sentit parlar d'una possible llei granera a finals de legislatura per solucionar moltes qüestions i que fins i tot podria afectar la Llei d'espais naturals del 91", ha explicat Carbonero.

Ha mencionat el diputat "situacions greus" com el projecte d'Abel Matutes per desenvolupar Platja d'en Bossa i altres iniciatives que el PP podria permetre abans que acabi aquesta legislatura.

El Govern Bauzá s'haurà d'explicar

En el plenari de demà, els socialistes aprofitaran per demanar a Bauzá quina és la seva opinió sobre el paper que ha de tenir el Consell de Mallorca. Davant els empresaris, Bauzá va dir que, si per ell fos, reduiria el Consell a la mínima expressió; però després, en un acte a la part forana, va defensar que totes les administracions s'haurien d'aprimar. "Bauzá parla de reduir les administracions, però fa poc va crear una Conselleria d'Afers Socials que duplica funcions i envaeix competències", ha explicat el diputat Cosme Bonet. El socialista es demana "qui menteix? El Bauzá que parla davant als empresaris o el que parla a la ciutadania? ".

El PSIB-PSOE demanarà també una explicació al Govern per les paraules de la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, que a la ITB va dir als empresaris que a Balears només es cercava gas i no petroli. "Ens preocupa la poca contundència de la portaveu del Govern, Núria Riera, contra les paraules de Borrego. Convindria que el PP reforcés les seves afirmacions amb fets contundents", ha dit Bonet. Aquestes accions "farien més creïbles les paraules del Govern Bauzá" davant el Govern de l'Estat, que ja s'ha pronunciat clarament a favor de les prospeccions.

Apart d'aquestes qüestions, els diputats socialistes també demanaran el Govern sobre l'Hospital de Can Misses, el cèntim sanitari i els expedients oberts per la Conselleria d'Educació com a part d'una campanya de repressió contra els docents que no comparteixen les seves opinions. "Hi ha més de 300 dimissions que haurien de preocupar a qualsevol conseller o consellera que estàs mínimament interessat en el que està passant en la seva conselleria", ha opinat Bonet.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube