Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa que el Parlament interposi un recurs d'inconstitucionalitat contra la reforma de la Llei Local del PP

Thomàs web rdpVicenç Thomàs: "Tenim el compromís de que aquesta iniciativa es podra veure dins el mes de març, que és el termini que tenim per presentar el recurs"

El PSIB-PSOE ha presentat avui un escrit davant el Parlament de les Illes Balears per demanar que es tramiti de forma urgent una proposta socialista per interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la reforma de Llei de Bases de Règim Local.

La Llei 27/2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local vulnera els principis constitucionals d'autonomia local i autonomia financera i competencial de les comunitats autònomes. En concret, els socialistes consideren inconstitucional els articles 1.3, 1.5, 1.7, 1.8, 1.9, 1.10, 1.16, 1.17, 1.21, 1.30, 1.31, 1.36, 1.38, 2.2, 2.3, i tota una sèrie de disposicions addicionals.

"Hem presentat una sol•licitud perquè es convoqui un plenari extraordinari o s'inclogui en un plenari legislatiu aquesta iniciativa amb l'objectiu de que el Parlament es pronunciï i iniciï els tràmits per presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei del Règim Local", ha explicat el portaveu adjunt socialista Vicenç Thomàs.

En declaracions posteriors a la Junta de Portaveu, Thomàs ha explicat que aquesta iniciativa no es veurà la setmana que ve, però "tenim el compromís de que es podrà veure durant el mes de març". El termini per presentar el recurs davant el Tribunal Constitucional és finals de mes.

Segons la Constitució Espanyola (art 162) i l'article 50.4 de l'Estatut d'Autonomia, així com el reglament de la cambra, el plenari es pot pronunciar a favor de presentar aquest.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube