Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE lamenta que el PP no defensi el dret de les dones a decidir la seva maternitat lliurement

Thomas en el ple març 2014web

El Grup Popular presenta esmenes a la Moció del socialista Vicenç Thomàs i després les vota en contra perquè es dóna compta que defensen l'actual llei.

El Partit Popular s'ha negat en el Parlament a defensar el dret de les dones a una maternitat lliure i, per tant, el seu dret a decidir quan volen ser mares, votant en contra d'una moció socialista del diputat Vicenç Thomàs. La Moció tenia per objectiu recolzar l'actual llei de terminis del 2010, que ha funcionat bé, donant un marc jurídic segur als professionals i a les dones d'aquest país, i demanar la retirada de l'avantprojecte del ministre Gallardón.

Però el PP s'ha negat a donar-li recolzament, tot i que havien presentat prèviament esmenes que semblaven defensar el seu posicionament a favor. De fet, el PP ha protagonitzat una situació esperpèntica quan ha esmenat la moció socialista i, en ser acceptades les esmenes pel diputat Vicenç Thomàs, han votat en contra. "Li aconsello que es llegeixi els papers. Les esmenes que vostès han presentat defensen l'actual Llei del 2010", ha recomanat Thomàs a la diputada del PP que ha intervengut.

La moció socialista recollia un reconeixement al dret a la salut i a la salut reproductiva, i constatava que, per garantir-lo, era necessari l'accés a la interrupció voluntària de l'embaràs de forma lliure i gratuïta. També defensava la moció un augment de pressupost, recursos i activitats per desenvolupar l'Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva, i la garantia d'accés de les dones als anticonceptius de darrera generació. "El Parlament de les Illes Balears insta al Govern a garantir la interrupció voluntària de l'embaràs, en els terminis que marca la llei 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de interrupció voluntària de l'embaràs, per l'avanç que ha suposat", afegeix la moció, de 11 punts.

El PP, que havia afegit l'esmena "dintre de la legalitat vigent", s'ha donat compte en el darrer moment que la legalitat vigent és la Llei 2/2010. "La dreta no ha fet mai res pels drets de les dones espanyoles. Les deixin tranquil•les i retirin l'avantprojecte de llei de l'avortament de Gallardón", ha argumentat Thomàs. "Volen il•legalitzar el 90% dels avortaments que actualment es realitzen", ha apuntat.

En el mateix sentit s'ha pronunciat la diputada Conxa Obrador que, en una pregunta a la consellera de Serveis Socials, ha apel•lat a la consciència de les dones del PP perquè deixin que cada dona adopti les seves decisions. "L'actual llei ha funcionat perquè respecta el dret de les dones, perquè el sistema de terminis és el majoritari a Europa i perquè no fa distinció entre dones riques i pobres", ha argumentat Obrador. La diputada ha advertit que "la llibertat de les dones no és negociable. No volem retalls. El PP lleva a les dones els seus drets a canvi d'un grapat de vots de l'extrema dreta".

Per altra banda, la diputada Cristina Rita ha lamentat que aquesta sigui "una legislatura perduda per al pacte educatiu, però també per als alumnes", per les decisions ideològiques del PP d'imposar el TIL en contra del sentit comú, sense cap consens, i en mig de brutals retallades del pressupost d'educació. Segons la consellera, no obstant, és la Plataforma per al Pacte Educatiu, integrada per més de 30 entitats, la que té el diagnòstic equivocat.

El Parlament ha rebutjat l'increment del 128% de la taxa de navegació aprovada el gener pel Partit Popular i ha demanat la seva retirada. La proposta, era molt genèrica i per això el PSIB-PSOE ha presentat una esmena reclamant la seva "immediata retirada, abans que no comenci la temporada d'estiu". Aquesta taxa no té res a veure amb els pressuposts generals i es pot suspendre en qualsevol moment. El diputat socialista Damià Borràs ha denunciat "l'ús i l'abús del Govern Rajoy" amb el increment d'aquest impost. Borràs ha lamentat que el PP ho deixi tot en mans de Madrid, que "hipotèticament pot corregir aquesta injustícia però probablement no ho farà".

Finalment, la diputada Isabel Oliver ha demanat al conseller Company per la seva nefasta gestió de la targeta verda del Govern Matas, de les quals s'han trobat centenars tirades i abandonades a una finca pública. "Aquesta és la seva pròpia herència, però hi ha una herència encara molt pitjor, que és la derogació de l'ecotaxa: 700 milions d'euros perduts per la seva incompetència, ignorància, els seus interessos econòmics espuris i la manca de compromís amb aquest país". Oliver ha afirmat que "podran netejar la barraca però mai la seva indigència."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube