Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que IB3 faci d'altaveu de les teories conspiratives sobre l'atemptat del 11M

Pilar Costa caretoPilar Costa: "Com és possible que la ràdio pública de les Illes Balears emeti un fulletó de fa 8 anys en què es qüestiona l'autoria de l'atemptat, quan ja hi ha sentència ferma?"

El PSIB-PSOE ha denunciat avui en la Comissió de Control d'IB3 que la radio pública aprofitàs el dècim aniversari dels atemptats del 11M a Madrid per fer d'altaveu de les teories conspiratives de la dreta més extrema. La diputada socialista Pilar Costa ha demanat sobre reportatge que va emetre el programa el Faristol a IB3 ràdio, en relació al gravíssim atemptat ocorregut a Madrid fa deu anys i que suposà la pèrdua de 192 vides .

Aquest reportatge de TeleMadrid, de l'any 2006, va ser introduït així per la conductora del Faristol: "vos deix amb un reportatge que estic segura vos encantarà".

La peça qüestiona, al llarg de l'emissió, les proves presentades en el judici i conclou que: "Si AlQaeda no suministró, no transportó, no facilitó armas, no manipuló teléfonos, no montó las bombas y no colocó artefactos, entonces qué hizo? ¿Quién planeó, quién ordenó y quién ejecutó realmente los atentados?".

"Com és possible que la ràdio pública de les Illes Balears emeti un fulletó de fa 8 anys en què es qüestiona l'autoria de l'atemptat, quan ja hi ha sentència ferma?", ha demanat Costa. "A què respon que la ràdio pública de les Illes Balears, IB3 ràdio, faci d'altaveu, 10 anys desprès, de les teories conspiratives de la ultradreta més recalcitrant d'aquest país? Quina intencionalitat tenia que s'emetés a IB3 ràdio?" , ha apuntat.

La diputada socialista considera que la Comissió d'avui era una gran ocasió perquè el director general donàs explicacions. Però, lluny d'això, el director general ha justificat aquest programa diguent que ells "no es posen ni d'un costat ni de l'altra", com si les teories conspiratives es poguessin posar al mateix nivell del que va passar a la realitat i del que ja existeix sentència ferma.

El Grup Socialista lamenta que, en comptes de retre un homenatge a les víctimes d'aquell penós atemptat, el PP i IB3 ràdio aprofitàs l'ocasió i els micròfons del ens públic sustentats amb diners públics, per fer un fulletó radiofònic alimentant les teories conspiratives en un dels casos de terrorisme més greu ocorreguts a Europa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube