Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE alaba el lideratge de Suárez en el procés col•lectiu de la transició espanyola cap a la democràcia i la llibertat

FAS SuárezFrancina Armengol signa el llibre de condolences per la mort de l'ex-president, a qui recorda "com a gran referent de la democràcia a Espanya, des de la capacitat de diàleg i consens" i apunta: "espero que el que ens ensenyà ens serveixi de guia".

El PSIB-PSOE ha expressat avui el seu reconeixement al lideratge de Adolfo Suárez, que va aconseguir dur a terme un procés molt complicat de transició de la dictadura a la democràcia. "Suárez va tenir el coratge de juntar persones i partits d'ideologies molt diferents amb un objectiu comú que és que Espanya tingués democràcia i llibertat", ha declarat el portaveu parlamentari adjunt Vicenç Thomàs.

El PSIB-PSOE ha agraït la tasca de Suàrez en liderar aquest procés col•lectiu que va ser la transició espanyola i que es va plasmar en la Constitució Espanyola, i ha transmès el seu condol a familiars i amics de l'ex-president.

La secretària general del PSIB-PSOE i portaveu parlamentària, Francina Armengol, ha destacat que Suárez va ser "un gran referent de la democràcia a Espanya. L'home que des de la capacitat de diàleg i consens va aconseguir la difícil transició d'una terrible dictadura a una democràcia". Armengol ha expressat el seu més sentit condol i ha desitjat "que el que ens ensenyà ens serveixi de guia".

Vicenç Thomàs ha lamentat, no obstant, que a Balears la realitat sigui molt diferent. "Bauzá és un president que no sap el que és dialogar ni cercar consens", ha lamentat en roda de premsa. "L'exemple més clar el tenim en el món educatiu, on ja duim molts de mesos de conflictivitat i Bauzá encara no ha estat capaç de seure a negociar ni a consensuar res", ha dit.

La rectificació del TIL que va anunciar divendres passat la Conselleria afecta només a decisions molt concretes pactades amb la patronal de la concertada, mentre amb l'escola pública, els docents, els pares i mares, no dialoga. Educació serà precisament una de les qüestions que els socialistes duran demà al plenari del Parlament, amb preguntes i una moció en matèria educativa.

Igualment, els socialistes plantejaran que el Parlament es pugui sumar a la iniciativa que ja han plantejat més de 2.000 ajuntaments de tota Espanya i sis comunitats autònomes per dur al Tribunal Constitucional la reforma de l'administració local del PP, que envaeix competències municipals i buida els ajuntaments de contingut.

Finalment, respecte de la compareixença urgent que el president Bauzá ha demanat per parlar dimecres sobre l'objectiu de dèficit de Balears, Thomàs ha lamentat que el PP i la presidenta del Parlament tenguin ara sensibilitat per facilitar aquest ple extraordinari, quan n'han negat molts per qüestions que també eren importants, com el conflicte educatiu.

"Bauzá parlarà de l'objectiu de dèficit, però nosaltres aprofitarem per parlar dels problemes reals dels ciutadans, del drama social amagat darrera aquesta xifra", ha explicat Thomàs.

Ha recordat el socialista els més de 90.000 aturats, i el 21% de la població que viu en el llindar de la pobresa, les més de 100.000 persones en llista d'espera, els mil professors manco i totes les persones que esperen en la llista de la dependència. "La xifra de dèficit amaga el drama social de moltes persones i s'ha aconseguit a força de llevar drets i prestacions", ha conclòs Thomàs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube